vdsl modem Huawei HG622u a FTP
Moderátor: Moderátoři
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
vdsl modem Huawei HG622u a FTP
S pevnou IP to prý jde.
Pevná adresa se dá obejít pomocí dyndns, ale ty určitě myslíš veřejnou IP. Tu si můžeš za příplatek 100Kč/měsíc objednat u O2.
S veřejnou IP by neměl být problém komunikaci s ftp proroutovat do internetu, ale s bezpečností to nebude nic moc-
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Veřejná není, nepřiplácím.
Jde mi o to, když budu vědět svoji IP, ale není to ta placená (veřejná), jestli se dostanu na FTP, jako když mám tu veřejnou. Jestli ty jejich servery nějak přístup z venku nezablokují? (nebo jak bych to napsal..)
To jestli se mění, tak ovlivníš jen tím, že se s providerem dohodneš a případně platíš měsíční poplatek. Takový O2 má těch IP adres koupených tisíce a prostě se mu dynamicky přidělují uživatelům s časovým nastavením změny. To je to samé jako bys to měl nastaveno ve vlastní síti na routeru - tam bys musel nastavit přidělování statické nebo vypnout na té IP adrese změnu po čase nastavením např. na 10 let.
Jirka píše:Jde mi o to, když budu vědět svoji IP, ale není to ta placená (veřejná), jestli se dostanu na FTP, jako když mám tu veřejnou. Jestli ty jejich servery nějak přístup z venku nezablokují?
To, že není placená, tak neznamená, že to není veřejná IP adresa. Jejich servery ti nic nebudou blokovat a normálně se na ni zvenku z druhého PC dostaneš. Zjednodušeně - musíš se na ni koukat z jiné veřejné IP adresy a ne přes vlastní vnitřní síť za routerem.
Stáhni si program TeamViewer a pochopíš to. To, že ti něco nejde, tak to bude problém u tebe. Pro FTP si nastavíš parametry na routru pro určitý port - pokud bys měl router s USB, tak bys mohl mít FTP server přímo jen na flešce bez zapnutého PC.