Externí displej pro časomíru
Moderátor: Moderátoři
Ono pouzivat jako spinac pozice 100mA tranzistor bc566 je taky divny...
Dal bych tam alespon nejaky 1A typ. Kdysi jsem tam daval KC640...
Navic, pokud nema jas pozice kolisat s poctem sviticich segmentu, je treba tranzistor poradne otevrit v takove situaci je potreba pocitat s proudovym zesilenim tak cca 10, max 20. Takze pri pozadavku na spickovy proud treba 500mA je treba do baze tlacit 50mA, coz vede spis na odpor nekde kolem 220-330 Ohm misto 4k.... ale tohle sam o sobe duvod uplne nefunkcnosti nebude.
Kompatibilni je omezene - jen do VCC.... Je to problem prakticky vsech non-TTL OC obvodu, nevim o zadne nahrade OC 74xxx, ktere by tenhle problem nemelo. Omezene ale existuji i non-TTL obvody, ktere maji opravdove OC - radeji to ale vzdy overuju merenim. Protoze, ikdyz to fakta zverejnena v datasheetu nevylucuji, dioda tam casto byva. Do jakeho napeti je ten OC vystup pouzitelny, se casto neuvadi, nebo se uvadi VCC. Vetsinou ty obvody ale potrebuju jen k tomu, aby se mi OC soucastka bez napajeni nenapajela pres jeji OC vystupy z okolnich obvodu, kde vetsinou neni vetsi napeti nez pripustne pro napajeni toho OC obvodu.... Myslel jsem, ze o tomhle problemu vis....