Mikrovlnka Whirlpool MAX 18/AB/2

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
okam

Mikrovlnka Whirlpool MAX 18/AB/2

#1 Příspěvek od okam »

Dobrý den,
nemáte prosím někdo schéma této mikrovlnky? Nebo alespoň odkaz?
děkuji
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Schéma nemám, můžeme poradit?
..to bude jen ňákej odpůrek
okam

#3 Příspěvek od okam »

Budu rád. Po zapnutí ohřevu mikrovlnami se samovolně vypíná a zapíná. Jinak displej zbrazuje čas normálně a po zapnutí ohřevu a jeho samovolném vypnutí zůstává na displeji zbylý čas do konce. Rovněž se mi stalo včera, že mikrovlnka samovolně zapnula ohřev a vzápětí zase vypnula. Včera jsem očistil desku elektroniky z boční pravé strany a momentálně mám rozebraný ovládací panel na čelní straně. Nejsou na něm patrné nějaké znečištění, které by způsobovalo svody tlačítek a samovolné spouštění. Přesto jsem ten tišťák vyčistil v ultrazvuku a budu skládat.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

nejake studene spoje na zdroji napajajucom riadiacu elektroniku?
okam

#5 Příspěvek od okam »

Našel jsem dva na desce ovládacího poneliu, jeden na vývodu rezistoru a druhý na jednom vývodu tl start. Zatím nejede, tlačítka fungují, dá se měnit čas druh ohřevu výkon,... ale nespustí ohřev
doskok55

#6 Příspěvek od doskok55 »

Upřesni "vypíná a zapíná". Při jak nastaveném výkonu? Úplně tedy i vetrák a světlo?
Je normální, že se mikrovlny přerušují v určitém intervalu podle nastaveného výkonu. Regulovat výkon neumí je to řešeno přerušováním.
KUBO

#7 Příspěvek od KUBO »

našiel som len toto, možno to pomôže
Přílohy
whirlpool_max_18_wh_2.pdf
(110.19 KiB) Staženo 252 x
whirlpool_max18-aw.pdf
(192.35 KiB) Staženo 267 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
okam

#8 Příspěvek od okam »

Ano jak říkáš - větrák, světlo, ohřev, otáčení talíře. Byly to takové škubnutí a zase zastavení Nicméně teď po rozebrání ovl panelu už nespustí vůbec Nastavit lze všechno a jakmile zmáčknu start, tak se nerozběhne. Na displeji ukazuje nastavený čas, ale nespustí tj neodpočítává nastavený čas.

P.S. KUBO díky
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Opravoval jsem loni taky nějakou Whirpoolku skorotchánovi, symptomy byly podobné. Napřed jsem preventivně vyměnil mikrospínače dvířek, toto nepomohlo, nakonec to byl studeňák na jednom tranzistoru nad LCD. Schema jsem neměl, tak přesně nevím, k čemu tam onen tranistor byl (a když už to jelo- a jede dodnes- tak jsem po jeho funkci ani nepátral).
okam

#10 Příspěvek od okam »

Závada nalezena! Je přerušený jeden z vodičů propojujících řídící desku (Control Board 4040) s výkonovou deskou (Power Board 4030).
Viz schéma, které zaslal KUBO. Děkuji Všem!
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“