A bude "teplo" neboli zima v jednom týdnu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od AmarokCZ »

To je ale taky nesmysl. Říct, že matematický model neumí předpovídat bouřky by znamenalo, že je k ničemu. No a za bezvětří předpovídat neumí, protože když není vítr, tak není co předpovídat.
K tomu "polojasno, místy oblačno a déšť, ojediněle bouřky s krupobitím" ... ona je Česká Republika docela velká na to, aby na jednom konci padaly trakaře a na druhém bylo krásně. Takže to chce zkrátka sledovat víc lokální předpovědi a ne ty celorepublikové.
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jenže bouřka vítr nepotřebuje, letní bouřka vykvete z horka na fleku jak kytka. Frontální bouřky jsou něco jinýho, jsou spíš důsledek proudění vzduchu než příčina.

Ano, ČR je velká , jenže ona ta stejná předpověď klidně platí i pro daleko menší území v řádu stovek kilometrů čtverečních, kterým ty říkáš lokální. Ani tam to často nejde, ale nikdo neřekne, že to nejde. Raději to zakamuflují a za pár hodin "opraví".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#93 Příspěvek od p32 »

Mě je ukradené, co předpovídají. Když se mě doma zeptají, jak bude zítra a jestli bude pršet, tak se vždycky zeptám na to, kde konkrétně to chtějí vědět a podle toho odpovím. V Olomouci může na třech místech být opravdu pořádný slejvák a na dalších 4 místech o tom vůbec ani nevědí. Předpověď mi kupodivu vychází a nakonec to sám uplatňuji při zalívání zahrádky na druhém konci než bydlím.
Jinak, když prší, tak jsem spokojen, protože se zaleje zahrádka a přestane se prášit a mám dost práce uvnitř. :lol:
A když neprší a je horko, tak jsem taky spokojen, protože je teplo (40 ve stínu mě opravdu nevadí) a trošku se opálíme a okouknem mladé holky, co jsou na lehko a mám dost práce venku. :lol:
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Jirka »

hafca píše:Kecají ale všechny. Teď by podle nich u nás mělo pršet a zatím nic. Ne, že by mi to vadilo. :lol:

Ty modrý odstíny na radaru kolikrát ani déšť nesignalizují.

----------
Pro příhraniční oblasti se může hodit i http://www.wetteronline.de/dldlradf.htm
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tohle přesně charakterizuje dlouhodobý předpovědi : "Ještě včera jste psali, že léto udeří až v srpnu a teď najednou už v půlce příštího týdne. "
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od ZdenekHQ »

A už zas - nikde jsem včera ráno v předpovědi neviděl, že bude pršet celou noc a ještě dopoledne. Rozdělal jsem si dřevo, večer jsem jen náhodou mrkl na radar a už jsem mazal zakrývat. Samozřejmě jsem to zakryl jen tak zlehka v domnění, že zas tak zlý to nebude, dneska tam mám louži.

Ty jejich "přeháňky a bouřky budou místy" mě už začínají lehce sr...
]
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od AmarokCZ »

Kam na ty předpovědi chodíš?
Na modelu zveřejněném včera ráno je jasně vidět, že na jižní Moravě bude v noci a pak skoro celý den (více, či méně) pršet.
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Jirka »

Kam by chodil? Stačí na stejnej zdroj:

Předpověď na dnešek ráno, vídíš tam někde symbol deště?
http://old.chmi.cz/meteo/om/cr/pre_r_cr.html

A teď radar. To zelené a zluté bude co? :)
http://old.chmi.cz/meteo/rad/updated_sh ... if&lang=cz
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od ZdenekHQ »

Za mých mladých let, když mělo být takto, tak v předpovědi se vyskytovalo slovo zataženo. Pokud je tam polojasno a místy přeháňky, předpokládám úplně jiné počasí, t.j. možnost letních bouřek.

Já přece nemůžu hlídat celej den předpověď, aby se náhodou nestalo, že ji převrátí vzhůru nohama během pár hodin. A včera jsem se od rána do večera nezastavil, sotva jsem skončil s prací, šel jsem dělat držák/rošt na okurky, aby neležely na zemi, což bylo velký štěstí a pak jsem vlítl na dřevo.
]
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od AmarokCZ »

Předpověď na dnešek ráno (úhrn od 2.00 do 8.00) vydaná včera ráno:
Obrázek
Vidíš tam někde modrou?

ZdenekHQ: pokud někde bylo psáno "polojasno a místy přeháňky", tak se evidentně sekli, ale proč nevím když model ukazoval víceméně to, co se teď venku děje.
Mysteri

#101 Příspěvek od Mysteri »

Páni, a, čo tak si niečo preGoogliť na tému Chemtrails, HAARP a pozrieť si predpoveď počasia na jednej nemeckej TV? :wink: Mimochodom, chemtrails je od mája /května/ zastavené....Nejsou prachy... :lol:
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Jirka »

Dá se nějak zjistit, jak vysoko sahá v konkrétním kraji inverze? Jde to zjistit někde na webu?
Koukal jsem na webkamery, ale to mi nepomohlo.
bastliar

#103 Příspěvek od bastliar »

toto som nafotil dnes, cca. 250/150 m.n.m.
Přílohy
2.JPG
(219.52 KiB) Staženo 68 x
1.JPG
(225.1 KiB) Staženo 81 x
pida_m

#104 Příspěvek od pida_m »

TO Mysteri: chemtrails sem mezi tech. odborníky netahej - já k tomu mám jediné, velké: " CHJO ! "

TO Jirka: ono se to mění každou chvilku, jedině sledovat ATIS a Meteo v dané lokalitě z mítního letiště...

TO bastliar: krásné snímky a hezký bicykl.

No ono je to opravdu těžké předpovědět. například včera jsem s těšil že si zalítám naposledy v hezkej počas, ale bylo hnusně i když vorhersage řikala něco jiného... ale bylo hnusně, že i letištní vrány chodily po RNW pěšky.
A dneska dopoledne o5 hnus, ale po obědě krásně a každej kdo mohl tady rychle spěchal na LKKV aby si zalétal nad Krušnými horami a nad Krkonošema.., jen já nemohl, neb hockey v KV Areně...
píďa
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Jirka »

pida_m píše:TO Jirka: ono se to mění každou chvilku, jedině sledovat ATIS a Meteo v dané lokalitě z mítního letiště...

Vůbec netuším, jestli v okolí nějaký letiště vysílá tyto informace. Ale proč jsem se ptal:
http://www.denik.cz/galerie/nb-inverze- ... ma-12.html
Měl jsem to risknout a šplhat ...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“