Osciloskop Ribet Desjardins 252C - rada

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PixelOrgy

Osciloskop Ribet Desjardins 252C - rada

#1 Příspěvek od PixelOrgy »

Zdravim po dlouhe dobe vsechny bastlire.
Mam 2 dotazy, nejspis pro pametniky:
- Nenasla by se jakakoliv dokumentace?
- Netusite nekdo, k cemu mohou slouzit ovladaci prvky na horni strane pristroje? Bohuzel to na fotce neni moc poznat, ale oba ty prepinace jsou pripojeny mj. i primo k patici obrazovky.

nedavno jsem ho koupil na aukru, je v perfektni stavu az na filtracny elyty ve zdroji - 5x 150uF/385V vytekle, takze jsem ho jeste nemohl vyzkouset :( , nenasel by nekdo doma za rozumny peniz (idealne brno) odpovidajici kondy?

foto zde: http://www.rajce.net/a6792171

Diky vsem za odpovedi!
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Ten první chápu jako možnost převrácení obrazu - prohození desek , ten druhý chápu jako přepínač vstupů - zobrazení .
PixelOrgy

#3 Příspěvek od PixelOrgy »

BOBOBO, jj, to vypada dost pravdepodobne. Ten prepinac BAL/DIR je propojen s prepinacem na prednim panelu v casti "SYNCHRO", jde tam nastavit AMP.V., EXT, Y1, Y2 a 50Hz. Ty kondy naznacene na tom hornim panylku jsou jsou opravdu i tak zapojeny zespodu (100nF/630V).

Stejne zvlastni jsou 2 cervena/cerna tlacitka s 5A pojistkami vedle sebe. Jsou videt na fotce vedle napajeciho konektoru. Oboje jsou ovcividne sitovy vypinac. Ze by to vyklopne sasi (casova zakladna) slo pouzit zvlast?
jeste jsem se s takto resenym skopem nesetkal :-)
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Tu dokumentaci asi nikdo mit nebude ze? :( nenasel jsem na netu ani parametry...
Miroslavd

#5 Příspěvek od Miroslavd »

Robil som s týmto osciloskopom, ak potrebuješ obrazovku, tak napíš,,,myslim, že je k nej aj patica,,, nejaká schema osciloskopu tejto značky bola na nete, ale neviem kde.Ak najdem, tak dám vedieť.Miro
weed_smoker

#6 Příspěvek od weed_smoker »

PixelOrgy píše:nedavno jsem ho koupil na aukru, je v perfektni stavu az na filtracny elyty ve zdroji - 5x 150uF/385V vytekle, takze jsem ho jeste nemohl vyzkouset :( , nenasel by nekdo doma za rozumny peniz (idealne brno) odpovidajici kondy?

Mám tu ňáký TC448C,ale nevim,v jakym jsou stavu a nejsou s uchycenim na matku.Musel bys nějak vyřešit uchycení.Pak bych tu našel černý SIEMENS(90.léta) na 400V- ,a to 220uF nebo 1000uF(stačil by jeden,pokud jsou ty původní do paralelu v jedný větvi) s úchytnejma prstýnkama a vývody na 4-ku inbus.Na funkci by stačily,jen to nebude originál.Spíš bych je za něco vyměnil,než prodával.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“