Co zpomaluje přenos dat do NASu?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomas001

Co zpomaluje přenos dat do NASu?

#1 Příspěvek od tomas001 »

V domácí síti mám gigabitovou linkou připojený NAS (Seagate Black Armor). Stolní počítač má gigabitovou kartu, takže přenosová rychlost mezi PC a NASem dosahovala až 400 Mb/s - ovšem jen za podmínky, že nebyl na tomto PC současně puštěný Skype. Při spuštěném Skype byla přenosová rychlost do NASu najednou max. 8 Mb/s.
Před časem jsem zjistil, že rychlost přenosu dat mezi PC a NASem je už trvale do 8 Mb/s bez ohledu na to, zda je nebo není puštěný Skype. Ostatní počítače v síti tento problém nemají a i tento problémový počítač se jinak po stejné síti připojuje k internetu s přenosem až 20 Mb/s download i upload. Problém se tedy týká jen jednoho počítače ze čtyř a jen přenosu souborů mezi počítačem a NASem.
Je to záhada, zkoušel jsem vypnout Windows Firewall, ale bez úspěchu. Nenapadne někoho, v čem by mohl být problém?
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

máš tam nějakej antivir? Ty občas dělají problémy
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

Rychlost spojení LAN karty (např. 1.0Gbps/Full Duplex) se během kopírování nemění na nižší?
Nemáš na té kartě nastavený "jumbo packet", což by mohlo dělat problém?

Také zkus změnit port na switchi. Mě takhle haluzila jedna karta (nějaký bídný integrovaný Realtek). Stávalo se to po zapnutí z "režimu spánku", pokaždé se přepla do 100Mbit/s. V jiném portu to nedělala tak často.
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

taky jsem slouho řešil podobný rozdíl, až mi známý řekl, že to dělá SAMBA a ať zkusím přes ftp a skutečně ftp jede jak dráha neseká se a v poho
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Co takhle se podívat na porty přes které jede Skype, Samba, ftp ? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“