Zdroj micro ATX
Moderátor: Moderátoři
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
I ten nejčínštější zdroj má někde na sobě, nebo uvnitř, nějaký nápis, i kdyby to mělo být jen: LEC-961.
A nebo vyfotit bys ho mohl.
- Přílohy
-
P1180060.JPG- ŠTÍTEK
- (132.89 KiB) Staženo 54 x
Ty chladiče jsou opravdu měděné, nebo je to jen nabarvený hliník?
Na fotce P1180063.JPG jsou vidět dva integrované obvody, opiš mi jejich označení (obou). Ten jeden by mohl být TL3845P v pouzdře PDIP-8.
Vedle něj je na plošňáku nápis ST-200MQ-01 což je "chassis" to zdroje. Zadáním do Google jsem našel stránku v japonštině
terasan.info ST-200MQ(J) s lépe koncipovanými fotkami, ale s nižším rozlišením.
Má mít aktivní PFC, má jen jeden zásobní Elyt, mezi primárem a sekundárem jsou dvě trafa a (pravděpodobně) jeden optron.
Na fotce P1180061.JPG se zdá, že jedna z cívek má spálené vinutí, ale možná je jen zakápnutá nějakým "asfaltem".
Propískni (samozřejmě ve vypnutém stavu) (obyčejným multimetrem v diodovém testu) výkonové tranzistory které jsou přešroubovány na chladičích, jestli některý nevede do zkratu, a opiš mi jejich typová čísla.
Zkusil bys, prosím, schematicky překreslit jak je zapojený ten vstup, od konektoru ke kterému se připojuje síťové napětí, až kam se vyznáš???
Kdyby byly z Al, byly by na 2 věci - při té síle jako je na fotkách. Měděné s touhle tloušťkou mají šanci uchladit ztrátové teplo, hliníkové by musely být minimálně 2x silnější.Habesan píše:...
Ty chladiče jsou opravdu měděné, nebo je to jen nabarvený hliník?
...
A kutilmile - nelituju tě
http://www.alza.cz/fortron-fsp200-50gsv ... 294006.htm
Tím považuji věc za vyřešenou....
ještě jednou Vám všem mnohokrát děkuji