mam problem jsem na ukrajině a tchanovi trochu restauruju elektriku.
měl místo pojistek hřebíky.
S. ,ale on měl zapojenu "fazi !přez pojistku a "nulu" taky. po chvili vypadl hlavní jistič a jsem si uvědomil chybu.
Moderátor: Moderátoři
Já se s takovou soustavou setkal v roce ´87 v Moskvě, kdy k mému naprostému údivu vibrační holicí strojek "Moskva II" (obšleh německýho Brauna) fungoval v zásuvce, označené červeným nápisem "220B" i když obě zdířky rozsvěcely doutnavku ve zkoušečce. K detailům jsem se pak dostal na vojně (´89 - ´91), kde jsem byl členem obsluhy zařízení VS-11M "Vozduch" - k jeho napájení z běžné rozvodné sítě (tehdy) 3x220/380V sloužila oddělovací trafa, převádějící potřebných 2x110kVA výkonu na onu izolovanou zmršeninu. Ta trafa byla v provozním oddělení, každé ve svojí "trafokobce" a my "mecháni" jsme k nim neměli moc často přístup, ale stačilo, že jsem musel "obhospodařovat" na svém pracovišti dvě různé sítě - v ČSSR obvyklou TN-C 3x220/380V, na stanovišti používanou pro osvětlení a napájení "běžných spotřebičů" a k tomu ještě ten ruskej bázmek, na kterej "jel" zbytek aparatury...Hill píše:Oldo, to tam není nikde poblíž místní střízlivý elektrikář, že by ses mohl zeptat přímo u pramene?
Ale pravděpodobně to od dob Sajuzu nikdo nepředělával, takže to vidím jako Karel.
Otkundes píše:...
Pokud se dobová sovětská vojenská technika používala v ČSSR, bylo možno ji napájet buď z elektrocentrál, síťových rotačních měničů (motorgenerátorů)...
mi-ro píše:Taky jsem deformován profesí koukal v Chorvatsku na "veřejné osvětlení". Někdy si myslím, že u nás jsme moc přísní.