Oprava ladiciho kondenzatoru

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud ti nebude vadit nesoulad se stupnicí , tak ano . Kdyby jsi ho vyfotil , tak bych třeba stejný kus měl ve "skladu". :D
Argo22

#17 Příspěvek od Argo22 »

BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

No vidíš to , kdyby jsi dal hned foto , tak by každý , kdo to měl v ruce , věděl hned vo co gou . Úprava přeladění tohoto vstupu zde proběhla mnohokrát . Já mám právě kondy , které byly samostatné , ne ty s deskou . Stejně se podívám , tu již přeladěnou desku vstupu mám stopro . Jen jsem chtěl doplnit fakt , že spousta lidí zde na foru měla tuto jednotku v ruce a netřeba udávat typ toho ladičáku a nejspíše ji někdo má k vyhození a nabídl by ti ji a ty nemusíš ztrácet čas rovnáním plechů s nejistým výsledkem .
Hifista

#19 Příspěvek od Hifista »

Pokud je kondenzátor více zdevastovaný, tak nemá cenu se zabývat opravou. Tyto modely se velmi často objevují jak v zastavárnách, tak na Aukru, za cenu většinou nepřevyšující 100Kč, takže potřebný kondenzátor není problém sehnat.
Jde o rádio s dobrými akustickými vlastnosmi, které ve své době o třídu převyšovalo obdobné výrobky z Tesly Bratislava, takže za uvedení do provozního stavu stojí.
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

No tak jsem vyfotil ten u mne "skladem" . Má klasicky prasklé pouzdro ložiska . Desku ti nedám , mám ji "přesoučástkovanou" na "cecírko" . :D
Přílohy
IMG_0227.JPG
(79.17 KiB) Staženo 148 x
IMG_0226.JPG
(106.4 KiB) Staženo 144 x
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“