Orava Color 460 stereo
Moderátor: Moderátoři
Peta-cb píše:chtěl by se vás ještě zeptat jestli tato tv má normální teletext.???nemám orig.ovladač.zatím jedu přes ovl.od 3366xt a z toho nejde vyvolat.je třeba originálu?? ale ve spodní části obrazovky se objeví po přepnutí černý rámeček a jméno prog.
Skus hladat, takato tema sa tu pred par tyzdnami preberal. Tykalo sa to TV Color 428...
Peta-cb píše:tak sem sehnal na sběru.pěknej neopadanej.dám ho tam jde v poho.a po chvíly cejtim teplo.vypnu tv a on žhavej při chodu se z něj ani ne po 1min jemně kouří. že sem si prst opálil až mam puchýř.to snad není normální ne???obraz se ve H směru pohybuje.
Tak ta teplota je privysoka. Skus pozriet suciasky v scheme okolo (C14, C13, VD4-VD6....)
V obou případech jsem dospěl k závěru, že neodešel sám od sebe,
ale díky závitovému zkratu cívky L6 (Color 428) nebo L401 (Color 416,430).
Cívku i trimr jsem vyhodil bez náhrady. Středění bylo dobré i bez korekce.
Asi jsem měl štěstí na přesné obrazovky.
Jediným úkolem celého obvodu je zavádět ss složku do H-vychylovycích cívek.
Proto jsem přesvědčen, že jsem nic neošidil.
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
tak sem to vyzkoušel dle rad a nakonec k mému údivu zvítězila ta cívka.odpory hřejí minimálně.tam bych tedy nehledal že cívka...no jo o zkušenost víc.tak vám děkuji za vyřešení a rady.snad ale zas nezačne stávkovat nopepper píše:Se spáleným výkonovým trimrem 220 Ohm pro vodorovné středění obrazu jsem se setkal dvakrát.
V obou případech jsem dospěl k závěru, že neodešel sám od sebe,
ale díky závitovému zkratu cívky L6 (Color 428) nebo L401 (Color 416,430).
Cívku i trimr jsem vyhodil bez náhrady. Středění bylo dobré i bez korekce.
Asi jsem měl štěstí na přesné obrazovky.
Jediným úkolem celého obvodu je zavádět ss složku do H-vychylovycích cívek.
Proto jsem přesvědčen, že jsem nic neošidil.