Bezdrátové teploměry

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

Bezdrátové teploměry

#1 Příspěvek od Artaban001 »

zdravím,
měl jsem tady už pár bezdrátových teploměrů a u všech odešla "telemetrie na dálku"
při umístění vedle sebe přenos funguje, při rozmístění na původní místa už ne. Porucha nastala ze dne na den.
Už se mi tohle stalo u několikátého teploměru. Asi se vrátím k lihu :-) (lihový teploměr).
kdo má podobný zkušenosti a zkoušeli jste to někdo opravit?
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

Já to zkoušel,vždy odešlo venkovní čidlo,stejně jsem ale na nic nepřišel a čidlo vyhodil.Koupil jsem nové a maká to.
jirkati

#3 Příspěvek od jirkati »

Měl jsem stejný problém. Řešení bylo nakonec pro mně velice prosté. Krabičku jsem umístil do vytápěného prostoru (WC) a dvoulinku venkovního čidla jsem prodloužil na potřebných 3,5 m. Od té doby - 1,5 roku - jsou v čidle i ve stanici pořád stejné baterie a jede zcela bezproblémově.
varok

#4 Příspěvek od varok »

Zdovolením využiji tohle téma, když už tady je. Nezkoušeli jste prosím někdo tyhle teploměry trošku kalibrovat? A jde to vůbec? Kdybych to zavezl do ostravy, kde to dělají, chtějí za to obrovskou pálku- asi 1000,- kč a to ještě nevím, jestli u těch levných meteostanic bude zaručen výsledek.
Kdysy totiž taťkovi koupil strejda levnou meteostanici v OBI a měří úplně špatně. Vnitřní teplota docela dobře, ale venkovní je hrůza. Když jsem to porovnával s lihovým, tak je ujetý asi o 3-5 stupňů do plusu nebo mínusu, jak kdy.
doktor365

#5 Příspěvek od doktor365 »

taky se mi stalo že přenos několikrát nefungoval,někdy mi to rušila anténa na wifi přendal jsem vnitřní jednotku o skříň vedle a zase funguje a několikrát za rok musím celé resetovat (baterky ven celé znova nastavit) mám hyundai přenos přes net
pigeonit

#6 Příspěvek od pigeonit »

Většinou je tam obyč termistor, takže doladit odporem/trimrem do série, nebo paralelně, podle směru ujetí.
varok

#7 Příspěvek od varok »

Dobře, vyzkouším to, děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“