Kabeláž
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
To plati aj o sietovych zasuvkach, kazdy clovek v kancelarii potrebuje najmenej dve (PC a telefon), casto treba dalsiu na tlaciaren. A niekto si potom donesie notebook...
pokud si koupím kvalitní koncovku (psa) a provedu dostatečně dimenzovaný přívod, tak přeci to je dostatečné pro trvalé použití.
v garáži mám toho psa s 2,5mm2 kabelem přidělanej k skladičti na nářadí, mám tam na zdi "vypínač na troubu" abych nemusel vypínat těch dvacet strojů. je to pohodlné, a dle mě i bezpečné.
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
kbulda píše:A co ti brání mít na stěně napevno 3 kusy dvojzásuvky a u stolu jednu zásuvku na nabíječku.
To je sice hezký, ale realita je asi někde úplně jinde. Představa, že nám tohle v práci provedou do betonové zdi je docela iluzorní (kromě toho si myslím, že přepěťovka až v zásuvce je docela na dvě věci, není-li něco předtím) a doma si to taky dělat nebudu, páč umístění počítače se často mění. Za chvíli to bude chtít i dítě a manželka nakonec taky svoje a při počtu deset (dvoj)zásuvek na okruh bych asi moc nevyšel.
milan222 píše: ...pokud si koupím kvalitní koncovku (psa) a provedu dostatečně dimenzovaný přívod, tak přeci to je dostatečné pro trvalé použití...
A tohle je ta věc, která by mě zajímala. Je to přípustné? Jak říkám, v práci jsme to měli, ale ten pes na sobě nemá žádné povinné značky o připevnění na hořlavé podklady.