Bezdrátový mikrofon- aneb šance že dostanu pokutu
Moderátor: Moderátoři
-
Proněk
Bezdrátový mikrofon- aneb šance že dostanu pokutu
Chtěl bych se zeptat, jaká je šance na to, že mě chytí a obviní z nedovoleného vysílání když budu vysílat s malým FM vysílačem který má dosah cca 1km, vysílal bych na frekvenci nějak kolem 115MHz.
Přemýšlel jsem nad tím, a říkal jsem si, že pokud mě neudá nějakej člověk kterýmu budu rušit jeho oblíbený rádio tak u nás na vesnici je šance na odhalení celkem mizivá... (proto taky bych chtěl vysílat na těch 115MHz)
Tak bych se chtěl zeptat jak to vlastně s tímto je, jestli se nějak plošně monitoruje "éter" a jakékoliv vysílání co tam nemá co dělat se zaměřuje, nebo jestli záleží hlavně na tom jestli mě někdo udá...
http://www.bandplan.cz/kmitocty/hlavni.html
- Artaban001
Asi si to nikdo neuvědomuje, ale u všech FM přiímačů dochází více či méně k vyzařování místního oscilátoru do antény. Některé jsou zachytitelné až do 50m (rádia z kmitajícím směšovačem asijské produkce a starý TESLY). Jedno autorádio jsem dokonce zachytil i na 400Mhz pásmu,zřejmě mu něco parazitně kmitalo. Jinak pěknej bordel dělají aktívní antény na TV, když je instaluje "amatér"
-
Proněk