Mobil pro hůře vidíci osobu

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Mobil pro hůře vidíci osobu

#1 Příspěvek od robo »

Shanim nejaky starsi telefon pro svoji mati. Do ted mela Siemens CX65. Dobre velky a citelny displej. A hlavne moznost zmenit velikost pisma pro sms. A to je co hledam. Je to uz jeji druhy, stejny telefon a v obou pripadech sel do kytek joystick. Coz uz asi nebude nahoda. Ten druhy foun byl jak novy, Odpor joystiku byl podle me velmi dobry. Uz neni. A tak shanim jiny mobil. Idealne stejny displej, stejny ci velmi podobne menu. Kvuli ovladani. A hlavne moznost zmenit pismo za vetsi. Tak jak v tom Siemensu. Ale bez joystiku. Par mobilu teto znacky jsem mel ale muj prehled je mizerny. A nekde to jit nazivo zkouknout by bylo parada. Ale neni kam. Idealne zase siemens. Dnesni telefony urceny pro duchodce nechci. Ty tlacitka jsou zbytecne velka a displej je zase na vysku naprd. Dik
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Siemens už neseženeš, prostě tahle firma už neexistuje (naštěstí :) ).
Já osobně doporučil několika známým, kteří potřebují větší písmo, tuhle Nokii: http://www.nokia.com/cz-cs/produkty/tel ... cke-udaje/
Ale jestli má zvětšování písma, to bych musel zjistit.
Edit: omlouvám se, nalinkoval jsem jiný model. Tady je ten, který jsem myslel: http://merkur.agora.cz/default.asp?cls= ... tiid=39828
robo

#3 Příspěvek od robo »

No par founu zn. siemens jsem mel a na reklamaci byl jen jeden. To ze siemens neni vim. Takze neco ze starsi produkce. Ale netrvam na SM. Jde mi hlavne o dobre citelny vetsi displej a menit velikost pisma sms, Bez joystiku, coz plati pro typ starsiho modelu. Taky kvuli cene. Soucasne founy joystick snad ani nemaji. Nejaka multimedia , fotak, dotyk, displej a dalsi dnesni "kraviny", FB,IM... nejsou potreba a ani zadana. Dekuji vsem za tip.
fero7

#4 Příspěvek od fero7 »

Michal22 píše:Siemens už neseženeš, prostě tahle firma už neexistuje (naštěstí :) ).
Preco "naštěstí" ? Sam som mal S55 a dodnes som nic lepsie nenasiel (vzhladom na danu dobu). Rovnako z mnohych znamych NIKTO nevyjadril nespokojnost so Siemensom. Co sa o mnohych inych znackach MT neda povedat.
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

fero7- možná štěstí. Od modelu ME45 (Winter Edition) jsem viděl (a opravoval) moc Siemensů. Nejčastější vada- studeňáky pod procesorem.
Ve firmě, kde jsem dělal, zbylo za odhadem 100 tisíc korun Siemensů, které se nepodařilo vrátit výrobci (anžto to prodal Benq-u), nakonec skládka.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Nokia 3310 ma pismo dost velke.
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

rnbw píše:Nokia 3310 ma pismo dost velke.

tohle má větší,
nebo třeba tohle
robo

#8 Příspěvek od robo »

Dekuji vsem. Uz jsem nasel http://www.aligator.cz/produkty/aligator-a600

Osobne jsem si ho prohledl a paradni. Pri zmacknuti ciselne klavesnice to rekne cislo, hlasity odposlech, na dotek prijemne telo. Dobre citelny displej.
ten model A300 se mi kvuli displeji nelibi. Kdyz by byl vetsi na vysku tak jo.
Jeste by me zajimalo jestli ta A600 se da nabijet i mimo ten stojanek. Na to jsem se zapomel podivat. A uz ma zavreno. Jestli to nekdo nevi.
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Co jsem viděl nějaké Aligátory, tak uměli nabíjet přes MicroUSB, předpokládám že tento taky. Ale jinak doporučuji nabíjení ve stojánku, nehrozí poškození nabíjecího konektoru (ty telefony nebývají moc kvalitně vyrobeny, utržení konektoru není neobvyklá závada).
Ovšem- jsem příjemně překvapen sortimentem ND, který na těch stránkách nabízejí. Dřív byl problém sehnat třeba jen baterii.
Hydrawerk

#10 Příspěvek od Hydrawerk »

robo píše:Shanim nejaky starsi telefon pro svoji mati. Do ted mela Siemens CX65.

Nejsem si jist, jaký mobil by tvoje máti chtěla... Je v důchodovém věku? Siemensu X2-05 je dosti podobná ta Nokia X2-05. Mám ji od ledna 2012 a jsem velice spokojen. Za ty prachy skvělé. Nicméně není to vyloženě primitivní telefon ve stylu Nokia 3310! Nedoporučuju mobily nedůvěryhodného výrobce Aligator nebo CPA. Děda měl CPA halo a doslova se oloupaly popisky tlačítek! Babička má asi rok Aligator A290 a už byl jednou v záruční opravě. Kvalita zpracování je nedobrá, kryt baterie mizerný a tlačítko "6" je nespolehlivé. Jinak nějak slouží. Displej je moc hezký, koncepce je také dobrá, ale výsledné provedení nic moc.
Dobré by mohly být telefony pro důchodce značky Emporia nebo možná Doro. Nutno vyzkoušet, jestli se budou líbit, je to dosti subjektivní.
Velice rozumně vypadá jednoduchý mobil PANASONIC KX-TU301PDME (Lze ho nabíjet ve stojánku i mimo stojánek.) Více info zde. No a jasnou představu budete mít po přečtení návodu. Návod je hezky zpracován. Jsem sice vyznavač Nokie, ale většina jejich návodů je katastrofálních. :D
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Stara Nokia ma oproti tym Aligatorom a podobnym smejdom vyhodu prave v kvalite spracovania. Aj po 10 rokoch funguje a ma minimalne znamky opotrebovania. Plasty su hrube a pruzne, takze ked mobil spadne na zem, staci ho zdvihnut a pokracovat v hovore.
robo

#12 Příspěvek od robo »

Zapomel jsem napsat ze moji matce je letos 70 let. S vyrobce Aligator mam obavu. To je fakt. Na druhou stranu si rikam ze uz se treba poucil s chyb a ted to bude jenom nej. :) U toho panace se velikost textu sms nastavit uz neda. Takze ted jen zjistit jak menu vypada. Ovladani , hlasitost atp. Co hlavne pouziva je hlasity odposlech. Na heurece je nejake info od uzivatelu. A zrovna hlasity odposlech tam moc nechvali. Jeden , dva uzivatele. Ale u A600 nekdo taky psal ze hlas. odposlech je spatny, drnci zvuk n ebo nejak podobne to sepsul. Kdyz jsem ale foun zkousel v obchode tak zvuk pri hl. odposlechu byl ok. Hovor byl s plechovou hubou. A to mi sluch taky moc dobre neslouzi. Ono to hodnoceni od majitelu je potreba brat trosku s rezervou. A porovnat s realem zrovna to co je v recenzi spatne

Edit. Tak ta A600 ma prvni minus. Psani sms je jen na jeden radek. Cteni na dvou. Hlavne to psani. Pise dost sms a tohle je kurna spatny. Videl jsem video toho panasonika. A ten ma urcite tech radku vice.
Naposledy upravil(a) robo dne 08 srp 2012, 23:06, celkem upraveno 1 x.
Hydrawerk

#13 Příspěvek od Hydrawerk »

Panasonic je jediný známější výrobce mobilních telefonů pro důchodce... http://www.gsmarena.com/panasonic-phones-6.php Ostatní (Aligator, CPA, myPhone apod.) jsou viceméně dost neznámé značky s nejasnou minulostí. Po důkladném vyzkoušení v prodejně bych neváhal a koupil Panasonica.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 28 dub 2017, 22:21, celkem upraveno 1 x.
robo

#14 Příspěvek od robo »

Tak jsem dal na radu a koupil ten Panasonic. Az na malickost je vse ok. Zvoneni je kurna hlasite, jeste jsem ho stahl. Na psani sms je 5 radku, provedeni se zda festovni. Nic se neprohyba. Ovladani se zda ze nebude problem. A ted to co mi trosku vadi. Pri hovoru pokud jr ticho, v tichu je slyset jak najizdi sum. Ten se po chvilce ustali. Jak se zacne mluvit sum zmizne. Jako nejake dorovnavani hlasitosti. A druha vec, hlasity odposlech. Je moznost si vybrat normal, vysky a nebo bas zvuk. Pokud dam normal nebo bass tak je zvuk zahuhlany. Pokud zvolim vysky tak je to lepsi. Ale pry je pak v normalnim rezimu, bez hl. odp. ve sluchatku slysen trosku sykavky. Tohle jsem si neoveril. Tak nevim nakolik je to zpusobeno tim ze jsem pri hl. odp. nastavil vysky. Jestli to nastaveni zabarveni zvuku je spolecne pro hlasity odposlech a sluchatko tak to nebude dobry. Udelal jsem jeden hovor, zvuk byl nastaven na normal a ve sluchatku to bylo bez potizi. Treba se to jeste poladi.

jo a u te cx65 neni v haji joystick ale jen ta cepicka. Se rozpadla. :D Kdyz bych se na to podival drive, asi bych nezhanel novy telefon. No bude se hodit jako zaloha, az sezenu tu cepicku.
Hydrawerk

#15 Příspěvek od Hydrawerk »

Tak snad poslouží dobře.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“