Hľadám schému časovača k ventilatoru Vortice Quadro

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vaanja

Hľadám schému časovača k ventilatoru Vortice Quadro

#1 Příspěvek od vaanja »

priatelia nepodarilo sa mi zatial dopatrat k scheme zapojenia casovaca ventilatora do kupelne Vortice Quadro Medio I T. dnes mi ho zapajal elektrikar, podla tohoto obrazku:
Obrázek

malo by sa to spravat tak, ze po zapnuti svetla sa zapne ventilator, nasledne druhym tlacitkom mozem prepinat medzi 2 rychlostami ventilatora, ked vypnem svetlo, casovac by mal urcovat dobeh ventilator v rozsahu min 3 minuty a viac.
vsetko funguje, az na ten casovac. ked vypnem svetlo, hned sa vypne aj ventilator.

elektrikar vravi, ze je tam mozno nieco nezapojene a chcel schemu, ale tu ja nemam. ked som na to kukol, tak sa mi zdalo, ze na svorkovnici casovaca nie je zapojena svorka oznacena na doske CON (kondenzator?)

Obrázek

takto vyzera ten casovac:

Obrázek

napisal som predajcovi, ale zatial ziadna odpoved, preto som sa odvazil poprosit znalych, ci sa s niecim podobnym nestretli.
Naposledy upravil(a) vaanja dne 12 srp 2012, 10:36, celkem upraveno 1 x.
Romisek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Romisek »

zkoušel jsi otáčet tím trimrem bude to na nastevení té časové prodlevy ale chybý mi tam nějaký spínací prvek relátko bo něco takovýho
Romisek
vaanja

#3 Příspěvek od vaanja »

Romisek píše:zkoušel jsi otáčet tím trimrem bude to na nastevení té časové prodlevy ale chybý mi tam nějaký spínací prvek relátko bo něco takovýho

ano, skusal. absolutne to nereaguje (teda trimer funguje, ten som zmeral, ale timer ako celok).z vyroby to malo byt nastavene tak, ze v krajnej polohe trimra je dobeh 3 minuty.
osobne mam podoxrenie, ze ten modul trimer ma byt este jednym kablikom niekam pripojeny (asi na kondenzator). je totiz k nemu privedena stala faza, spinana faza a nulak, ale do motora ide odtial len jeden modry kablik.
patrikvarga

#4 Příspěvek od patrikvarga »

Romisek píše: ale chybý mi tam nějaký spínací prvek relátko bo něco takovýho

TC1
Romisek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Romisek »

patrikvarga píše:
Romisek píše: ale chybý mi tam nějaký spínací prvek relátko bo něco takovýho

TC1

na spínaní mototru m i to příjde trošku slabý kor jestli to spíná 230V a pře tom kdyby ten motor žral třeba i jen půl ampéry nevím nevím jestli by to v ydržel ne ?Ale možná se mýlím
Romisek
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Normalny triak, bezne sa pouzivaju na taketo ucely.
patrikvarga

#7 Příspěvek od patrikvarga »

vaanja

#8 Příspěvek od vaanja »

kam podla vas mozno pripojit tuto svorku casovaca?
modry kablik ide do motora, druha strana by mala ist do kondenzatora, ale netusim na ktoru stranu...
Přílohy
IMG_7120_crop_small_kruh.jpg
Timer
(92.58 KiB) Staženo 8 x
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“