Veza JVC CA-MX30
Moderátor: Moderátoři
Veza JVC CA-MX30
- Philip_Fry
NEMATE NIEKTO SEMATKO
a hledej, co mají poruchy společného...
Takze co ide:
1. Po zapnuti veze do zasuvky sa hnet zapne no na disp. svietia len hodiny, zapne sa ale aj indikator vybudenia a cd prehravac - ten ma zvlast display a ovladat ide vsetko a aj nacita cd a pusti sa no zvuk nieje, asi ma zvlast riadiacu elektroniku, samostatny cpu.
2. Ide nastavit hodiny, casovac zapnutia a vypnutia, ked nastavim casovac na zapnutie tak veza sa v nastaveny cas zapne, na disp. sa rozsvieti frekv. radia a da sa aj ladit, ukladat do pameti no vsetko, no nejde zvuk - RELE NA REPRO SA NEZOPNE, a nejdu ani indikatory vybudenia-display v strede.
3. Idu ovladat aj pasky - magnetofon.
To co nejde: Zvuk - nezopne sa rele na repro, vypnut tlacidlom st-by, prepinat funkcie tape, cd, tuner atd...
Co je zaujimave: Ked vytiahnem snuru zo zasuvky a drzim stlacene tlac. st-by a strcim snuru do zasuvky tak veza ostane v st-by - svieti aj ledka st-by. Potom sa da zapnut tlacidlom power. Na vrchnom disp. bud svietia len hodiny alebo frekv. radia, cd prehravac sa zapne hnet.
Dalej: Ked vytiahnem snuru a drzim bud tape, cd tlac. a vopcham snuru tak veza sa prepne do tape alebo cd, potom uz prepinat nejde. Takto to funguje aj ked je v zasuvke a urobim reset cpu, nohu 49 spojim s 5V. Cize akoby ten reset nefakcil.
Co som zmeral:
1. Resety, na nohach 49 obidvoch obvodoch IC501 a 621, mam po zapnuti do zasuvky 0V, na chvilku tam skoci cca 4V, no ked to spravim viackrat ze vytiahnem zo zasuvky a zapnem tak je tam stale 0V, musim pockat cca minutku a ked zapnem, tak tam skoci tych 4V cca. A potom je tam na oboch 0V co je ok.
2. Napetia, 5V, 12V pre koncak 30V vsetko je. Niekde mam 4.8V Ale to bude zrejme ok.
3. Studaky niesu.
4.Tlacitka su vsetky ok, kedze da sa ovladat. Iba ak by bol v niektorom ten zvod, aka je pravdepodobnost zvodu v tlacitku ?
5. Ja si s tym asi rady nedam.
Skusim vytahat vsetky tlacidla a necham len power, ze co ak predsa zvod
Zkus je opatrně všechny umýt rozpouštědlem, které pro tento účel používáš, třeba IPA.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)