Philips DVD612 problem (mrzne)
Moderátor: Moderátoři
Philips DVD612 problem (mrzne)
Toto DVD pouzivam len ako CD prehravac.Je to na pocudovanie,ale zvukovy vystup po tuningu je vynikajuci.
Po zapnuti vsetko nabieha OK,vlozim CD zacne prehravanie a po niekolkych minutach,(niekedy aj skor) zmrzne LCD(zvycajne vypadne nejaky spodny segment na LCD).Zvuk bezi normalne dalej,ale pristroj sa neda ovladat a na nic nereaguje.Video na TV ide OK aj odpocitava minutaz.(LCD na pristroji je zmrznute).
Prefukol som teplovzduskou STI5505,servo SAA7599,TZAxxxx aj LCD podprocesor.Na doske procesora som vymenil 5 smd elytov so zvysenym ESR(1-5 ohm)Na STI som dal teplovodivu gumu ako chladic ku skrinke pristroja.Po upgrade FW sa to zamrzanie este skratilo.Na doske zdroja sa jedna vetva(dioda)asi 5v hreje na cca 50 stupnov.Merane IR pistolou.Proc ani servo sa nijak moc nehreju.Robil som aj tunnig spinaneho zdroja,tj niektore filracne kapacity boli zvysene,male so zvysenym ESR nahradene za nove.Daval som pridavne keramiky na diody a foliaky na elyty v sekundari.
Otazka.Podla tychto symptomov,ide o zavadu procesora,alebo je mozna aj chyba zdroja?Zatial som zdroj nemeral.
Takze servo by som vylucil,kedze to zmrzlo a este som nestihol vlozit disk.Takze PROC,alebo zdroj?
Dericku, nejdříve zkontroluj zdroj - velikost a stabilita napětí a zvlnění.
Zkontroluj všechny elyty na ESR, i v primáru.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
edit:
zdroj som prave premeral,na vetve 3,3V je stabilnych 3,32 na 12V je to kolisave 12,33-40,na 5V je 5,40.Na -40v pre LCD je -54v.Hodnoty namerane uz po zamrznuti.Mam aj osciloskop a citac,ale neviem ako zmerat zvlnenie ani kmitocet zdroja.
Foto som musel zmensit koli rozliseniu 1024 max.
edit1:
po prestudovani manualu som zistil,ze ovladanie a LCD sekcia je na spolocnej doske displaja.TJ display a ovladanie zmrzne ale DVD hraje dalej.
- Přílohy
-
Zdroj DVD612.jpg- (75.6 KiB) Staženo 170 x
edit:
Aby to zas nebolo az tak jednoduche,teraz z rana na studeno to opat mrzne.Prvykrat po minute,druhykrat po dvoch,teraz to uz bezi viac ako 5min.Zamrzlo to az na 8 minutach.
Vyzera to,ze je to nejak tepelne zavisle a ide OK az po zahriati.
edit1:
Na piaty krat po zohriati DVD prehralo cely CD disk skoro 80min.
Takže jako bys je neměl...derick píše:Mam aj osciloskop a citac,ale neviem ako zmerat zvlnenie ani kmitocet zdroja.
1) Oscík přepneš na střídavou vazbu (Coupling AC) vstupu. Tím se zbavíš stejnosměrné složky a to, co uvidíš, je zvlnění.
2) Jedno z míst, vhodných ke změření kmitočtu zdroje, je před usměrňovačkou na sekundáru trafa.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kouše se Ti komunikace mezi panelem a procesorem, to zdroj nebude, snad vadnej stabilizátor 3.3V, pokud tam někde je.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]