z pevného kontaktu na impuls

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xandys

z pevného kontaktu na impuls

#1 Příspěvek od xandys »

Zdravím všechny a prosím o radu.Vytvářím bezdrátovou komunikaci o dvou vysílačích a jednom příjímači.Problém je v tom že vysílač potřebuje k vyslání signálu pouze impuls a já mám ze zařízení trvale sepnutý kontakt,který mi na vysílači zabrání vyslání druhého signálu.
Poradí mi někdo,jak s toho ven.Prosím popřípadě schema.
Předem Díky.
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Příliš málo informací, chce to více konkrétně a podrobně. Typy zařízení, účel, zapojení, délka zpráv, co se má spínat atd. Jsi tajemný jak hrad v Karpatech.
Na obecnou otázku obecná odpověď: Toto řeší monostabilní klopný obvod. Schema? Google najde.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

MKO nebo obyčejný RC derivační člen.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

4047 v základním zapojení . Umožňuje vstup +i-hranu a stejnětak má invertované výstupy a časovou konstantu si nastavíš dle libosti .
xandys

#5 Příspěvek od xandys »

Díky za odpovědi.Pokusím se to tedy více objasnit.Mám jeden šestikanálový vysílač.Já využívám pouze 2 kanály(2xkontakt),avšak vysílač je stavěn pouze na impuls tlačítkem,kdežto já na něj posílám pevný kontakt z relé.Jediné co potřebuji je zařízení,které mi po přivedení napětí pošle pouze jeden impuls a délce např 0,5s,ale s tím,že je stále přívodní napětí přivedeno.

vysílač je od fa.Flajzar
http://www.flajzar.cz/dalkove-ovladani- ... ktorem.htm
pigeonit

#6 Příspěvek od pigeonit »

Já to řešil optočlenem rezistorem a kondíkem. Schéma zkusím dohledat, ale je to triviální.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“