Jednoducha nabijacka jedného AAA 1,2V NiMH
Moderátor: Moderátoři
Jednoducha nabijacka jedného AAA 1,2V NiMH
Poradte mi ako ma byt takato baterka nabijana na co mam dat pozor:
Chcem tam spravit funkciu nabijania tak aby baterka daco vydrzala a aj vybijania napr cez daku ziarovku alebo rezistor.
Ako ma byt vlasne clanok spravne nabijany
Ma byt nabijany prudovym alebo napatovym zdrojom?
Alebo staci len niaky makky zdroj?
Je niake kriticke napatie ako u Lion bateriek ktore nesmiem prekrocit.
Je niaka maximalna nabijacia doba po ktoroj sa ma nabijacka vypnut?
Pripadne ak mate daku dobru a jednoduchu schemu odskusanu mozte mi ju odporucit. Max dake tranzistory, uP a podobne tam nechcem davat.
V AR som nasiel len zlozite nabijacky zvacsa na 2 a viac clankov seriovo.
http://www.cettra.cz/vysilacky-radiosta ... baterie/20
http://www.paladix.cz/clanky/akumulator ... jinak.html
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jednoducha nabijacka jedného AAA 1,2V NiMH
pole píše:... Preto jej chcem na vianoce kupit daky silny NiMH akumulatorcek aspon 1000mA/h a urobit k nemu jednoduchu nabijacku len na jednu baterku....
... Pripadne ak mate daku dobru a jednoduchu schemu odskusanu mozte mi ju odporucit. Max dake tranzistory, uP a podobne tam nechcem davat.
V AR som nasiel len zlozite nabijacky zvacsa na 2 a viac clankov seriovo.
V KTE 4/96 byla modulová nabíječka na NiCD články, určitě by s ní šli nabíjet i NiMH, třeba i po případné úpravě nabíjecího proudu a nebo napětí pro vypínání po nabití. Má to možnost volby nabíjení s vybíjením nebo bez.
Koukni na to.

K nabijacke: Diky za ten odkaz pekna konstrukcia no bohuzial do procakov som mimo. Nerozumiem tomu a hlavne nemam doma programator
Pripadne co vravis ze mas nabijacku s MC33340 nemas na to schemu?
Je tam vypocet na snimanie napatia clanku ale je tam snimaci vstup Vsen. A ten pokial je na nom napatie mensie pod 1V tak to znamena ze clanok chyba alebo je poskodeny a pokial je napatie nad 2V clanok prestane nabyjat. Medzi 1-2 ide rychle nabijanie.
No ako vycarujem to ze po prekroceni npr 1,45V na clanku chcem nabijanie vypnut. a pritom snemam potrebne napatie 2V na riadenie toho IO. Alebo je to zariadene niako inak?