Tesla 324A Nocturno

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sanoch

#16 Příspěvek od sanoch »

Po vyčištění už pro jistotu nehraje vůbec, jen vyluzuje zvuky podobné přerušování kontaktů a silný brum, který po přepnutí na gramo ustane.
Dvoulampovka

#17 Příspěvek od Dvoulampovka »

Jaká jsou napětí v + větvi? po připojení jiného zdroje signálu na gramovstup(a přepnutí přepínače,jistě)se děje co?poták funguje?co C50?
Přílohy
Konec.png
(64.29 KiB) Staženo 143 x
sanoch

#18 Příspěvek od sanoch »

Konec je v naprostém pořádku. Jak jsem psal, po vyčištění(vystříkání kontakt sprejem, protočením ladičáku, procvakáním kontaktů), je jakoby bez signálu. Asi někde natekl ten bordel a něco zkratuje či se změnily kapacity. Budu to muset udělat z gruntu znova. Včera hrálo sice blbě, ale hrálo. Všechny kondy nové, změřené, jak jsem psal již na začátku.
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

sanoch píše: Asi někde natekl ten bordel a něco zkratuje či se změnily kapacity.

Copak to chlape čistíš arvou jako motor z autobusu? Přepínač a ladičák musíš z aparátu vymontovat a někam naslepo šplíchat sprejem nemá význam. Základem je mechanické očištění kontaktů a napružení per, propájení spojů, proměření součástek, na kterých může zahlodat čas.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Hlavne tie postriebrene kontakty prepinacov su "parada". Spravidla su vsetky cierne. A vybrat prepinace von je uloha pre vraha.
sanoch

#21 Příspěvek od sanoch »

Nevím, můžu se mýlit, ale ve škole jsme se učili, že se stříbro používá nejen proto, že má nejlepší vodivost, ale hlavně proto, že i jeho černý povlak je vodivý, tudíž vysoká spolehlivost. Nezbývá mi ,než vám věřit.
Tomu rozebírání jsem se chtěl právě vyhnout.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Nic nerozebírej . Asi jsi někde uvolnil nějakou součástku . Alespoň to projdi multivibrátorem . Normálním třeba na 1kHz s poťákem na výstupu . A jdi od detekce dopředu . Citlivost se musí rapidně zvyšovat . Samotné MFtrafo ji zase trochu sníží . Pochopitelně by bylo lepší mít zdroj mfsignálu modulovaného . Potom by jsi šel např. podle Kottka . Pro tebe i další http://www.telehistoria.org/MyFiles/Mer ... 67_upr.doc
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“