OPEL

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#16 Příspěvek od TAKJAN »

Tak vydrží dva roky, no. Ale asi i víc. TP no problem. A živý to teda není, je to líná chcíplina. Je to těžký, jako každý relativně novější auto.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jirka »

Pokud nebyly pomačkaný plechy, reznout nebude. Jak píše sr71, pozink, dávali na karoserii záruku 12 let proti prorezivění. A 8V motor nebere narozdíl od 16V olej. Před tím 16V motorem mě varovali, když jsem o Astře uvažoval.
vasekpetr1

#18 Příspěvek od vasekpetr1 »

Mám Opel Astra G karavan 1,6 s motorem X16SZR od roku 2005 a jsem s ním maximálně spokojený. Rok výroby 1998 v Bochumi, při koupi natočeno 145kkm. Dnes na něm mám skoro 270kkm a můžu říci, že jsem s ním maximálně spokojený - na to, že má 14 let, tak koroze minimální (pozink je pozink), motor sice není žádná raketa, ale nenechal mě ve štychu, olej si vezme 1 litr od výměny k výměně, spotřeba okolo 7-mi litrů při spíše městském provozu. Je bohužel rozdíl v tom, kde byla Astra vyrobená - dělaly se i v Polsku a tyto s tou korozí jsou na tom o něco hůře. Co se týče pohodlí z jízdy, tak se Astra s škodárnami vůbec nedá srovnávat. Astřice je kočár a hlavně - když sklopím zadní sedačky, tak dozadu dostanu od lednice po skříně. Já bych neměnil, ale už šetřím na háčkovou Astru - 14 let je už i na takové auto dost. Hodně se o astrách dozvíš na http://forum.cars.cz/opel-astra-g/.
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

Dík za všechny odkazy, už jsem je použil. A vašku, fakt to má ERG?
denis15

#20 Příspěvek od denis15 »

ERG asi nemá, ale EGR by mít mělo :wink: . Tady hezky popsáno, co a jak zaslepit-pak je to celkem dobrý pekáč, ikdyž žádná raketa. Trochu péče věnovat podvozku kvůli korozi.
Odkaz: http://opelastra.cz/technika/egr.htm
vasekpetr1

#21 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ono asi záleží, co od jakého motoru - já jezdím s nezaslepeným EGR ventilem a nemám pocit, že by byl motor zanešený sajrajtem. Díval jsem se na něj nedávno a byl pouze lehce zanešený od karbonu.
denis15

#22 Příspěvek od denis15 »

Egr se zaslepoval prioritne kvuli tomu, ze se zanasel a pak zacal delat psi kusy-je v nem snimac polohy a pri zaneseni egru se prestane tento hybat, jednotka to pozna a jde do nouzaku. Opel ma aspon tu vyhodu, ze po vypnuti klicku a novem startu z nouze vyskoci-pokud samo nema duvod v nem byt. Zaslepeni egru je tedy prevence.
vasekpetr1

#23 Příspěvek od vasekpetr1 »

Tady se tomu věnují víc než dost. Jestli nemáš po večerech co dělat, můžeš si číst... :D
Jedni tvrdí zaslepit, jiní nechat být. Pak si vyber.
Já ho zatím nechávám být.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Toho nEGRa radí zaslepit i škodovácká fóra, hlavně u starších verzí HTP a vůbec slabších kubatur je tam vysloveně NA H.O.V.N.O A NA NIC - jeho účinek na snížení emisí ve srovnání s komplikacemi které, jeho osazení přináší u tak malých kubatur je silně diskutabilní...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“