Řízení DC motoru obvodem IR2112 v paletovacím voze

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
maxinh

Řízení DC motoru obvodem IR2112 v paletovacím voze

#1 Příspěvek od maxinh »

Zdravím, dal jsem se do opravy paletovacího vozu poháněného DC motorem (0,35 kW, 24 V). Výkon motoru je řízen pomocí PWM obvodem IR2112, který ovládá IGBT tranzistory IRFZ46N. Na kanálu LO jsou 3 IGBT tranzistory spojeny paralelně s odporem 70 ohm do G (tyto tranzistory byly spáleny) a na kanálu HO jsou dva tyto tranzistory zapojeny paralelně se stejným odporem do G. Regulace motoru funguje ale s velmi malým výkonem. Velký motor jsem nahradil malým motorkem na 24 V, který se otáčí ale při maximálním vybuzení je na něm pouze 14 V. Obvod se chová jako slabý zdroj. Jak spolu pracují kanály LO a HO mi moc jasné není. V tabulce posílám naměřené napětí proti zemi na pinech driveru při vypnutém a plně zatíženém motorku. Nevíte někdo proč obvod poskytuje tak malý výkon?
Přílohy
Napeti_IR2112.jpg
(96 KiB) Staženo 133 x
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

Předpokládám, že motor je jedním koncem zapojený do uzlu těch tranzistorů (pin Vs) a druhým koncem na + napájení, které je asi 20,3V. Jestli je to tak, ta ty změřené hodnoty jsou v pořádku.
maxinh

#3 Příspěvek od maxinh »

Tak už jsem přišel na to čím to bylo :) Obvod byl napájen ze slabší větve, jelikož silnější větev jsem špatně zapájel. Plošná je deska je oboustraná a ja nezapajel vrchní stranu spoje :D Andree děkuji za snahu :wink:
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“