Integrovana sietovka i82566DM

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Integrovana sietovka i82566DM

#1 Příspěvek od rnbw »

Mam tu uz dve zakladne dosky DELL s odpalenou (po burke) integrovanou sietovkou Intel 82566DM - http://www.intel.com/content/dam/doc/da ... asheet.pdf . Nevidiet ziadne poskodenie, z pohladu SW sietovka funguje, akurat nema link.

Na vyskusanie som vybral konektor RJ45 z dosky (trafo je integrovane v nom). Podla merania trafo nevykazovalo ziadne extremy. Zato dva pary vstupov/vystupov IO su meratelne odpalene (tie dva, ktore boli zapojene, kedze to bolo pripojene len ako 100mbit).

Na inej odpalenej doske som nasiel rovnaku sietovku, tak som sa to pokusil vymenit. Je to BGA a mam len teplovzdusnu pistol. Napriek tomu sa to nejako podarilo - po vymene to chodi. Akurat len na 10mbps. Ked pripojim 100mbps switch, bezi to len na 10mbps. Mam tam 1,8V aj 1,0V.

Konektor som tam vratil povodny - kedze je nestandardny, nepasuje tam z inych dosiek :( Moze byt nacate to trafo v nom? Inak si neviem predstavit, preco by to malo ist len na 10mbps...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mourek »

No tohle obvykle řeším sítovkou do slotu PCI nebo PCIe
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

To ostane az ked nebude mozne ine riesenie. Je tam sice jeden PCI a jeden PCI-E slot, ale karty musia byt low-profile a tie sa zhanaju blbo.

Cele dosky maju za rozumnu cenu (pod 100 EUR) jedine v USA. Z jednej firmy sme ich par brali, ale uz ich vypredali.

Mam tu jednu dosku komplet odpalenu, tak skusim rozobrat ten konektor, ako vyzera to trafo vnutri.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Transformator pozostava z 8 malickych toroidikov. Porovnaval som ohmmetrom 3 konektory vadne a 1 dobry (akurat iny typ). Medzi vinutiami na primarnej strane ma asi byt 150 ohmov.

Ten konektor, ktory chodi na 10mbps, ma medzi vinutiami pre 10/100mbps len 110 ohmov, takze to bude tym... Dalsi kus to ma uplne prerusene a iny ma kazdu hodnotu inak, vsetko pod 100.

[edit]
Tak som jeden konektor uplne rozobral. Je tam odporova siet 4x75 ohmov, samozrejme odpalena a este nejake kondiky.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Odporovu siet som vymenil, konektor zlozil a stale to neslo. Nasledne som zistil, ze chyba R116, asi sa mi ho "podarilo" odfuknut. Dal som ho tam z druhej dosky (nameral som 1K39) a uz to bezi na 100Mbps :) Este by som mal vyskusat gigabit, ale nemam momentalne na com.

Takze oprava sa da urobit, blbe je to vyberanie a rozoberanie konektora.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“