Pioneer DVR-RT602H, jak nainstalovat HDD?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radioelectrum

Pioneer DVR-RT602H, jak nainstalovat HDD?

#1 Příspěvek od radioelectrum »

mám tady Pioneer DVR-RT602H. Neím jak nainstalovat HDD.Vezme to jakýkoli disk ?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pokud vím, Pioneery si hlídají ID mechanik, ale co se kam nahrává je docela tajená servisní informace, či spíš servisní soft.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Radovan-kocour

#3 Příspěvek od Radovan-kocour »

Zdravím, všechny
Já mám kompletní dokumentaci, tedy celý servisní manuál na CD- tak kdyby jste chtěli, tak je k dispozici.
Ale mám i tento rekordér, protože se mě líbí z hlediska dizajnu- mám takový problém, rekordér již byl asi 3x v servise tady u nás ve firmě Basys v Praze- poprvé yl k vůli tomu, že zdechla DVD mechanika- začala škrčet a ničila DVDéčka-
Tak ji tam vyměnili asi za 3000 kč, šak přišla další závada, z ničeho nic po vypnutí i z režimu Stand By rekordér na druhý den nešel zapnout- byl zaslán zase na firmu bASYS , poté opraváři sdělili, že nejde spravit- teda spravili ho ale jenom tak že nešel vypínat, ani zapínat dálkovým ovladačem, samozřejmě jsem se z opravou nespokojil, a rekordér jsem zasla na centrálu pro Evropu do Belgie- za poštovné jsem zaplatil přes tisíc korun- rekordér byl v Belgii pšes rok, a vrátil se mě psali, že je opravený- ano fungoval asi tak dva měsíce a včera znova- rekordér jsem vypnul ze zásuvky a dnes ho chci zapnout a strčím do zásuvky a rekorder sviŇa nejde zapnout, na nic nereaguje, ať mačkám co chcu tak sviňa nic.
Tak jsem se do něho podíval a já tak dovedu vyměnit mechanické, nebo estetické díly, ale abych zjistil, kde je závada,tak to se popravdě přiznám to nedovedu-
Jen jsem se díval na pojistku, ta přepálená není, vysunul jsem ji a dal jsem tam jinou co jsem tu měl na zkoušku, šak nic- nereaguje sviňa na nic, akorát já mám zásuvkový měřák, jak kontroluju kolik žerou různé spotřebiče, tak jsem ho zapnul na ten měřák, a měřák ukazuje odběr 6-8watů.
Podotýkám že mě na rekordéru záleží, měnil jsem si na něm i čelní panel za několik tisíc, aj krycí plech- a mám ho po estetické stráne jak nový- ale funkčně zdechl.
Prosím tady tedy někoho, kdo by mě ho pomohl zprovoznit- já si myslím, že když je manuál, že by to šlo, samozřejmě zaplatím- jak vidím tak ty opravy nepomohly.
A nebo kdyby jste ho tu někdo měl- třeba jestli, ten pan co tu píše ohledně toho HDD a chtěl ho třeba prodat.
Děkuji, hezký večer všem Radovan
Přílohy
Pioneer.jpg
(6.42 KiB) Staženo 101 x
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

tento kombinovaný stroj DVD/VHS silne pripomína "preznačkovaný" Panasonic z obdobia rokov 2005-2006. Stroje sú výbavené luxusne ale kúpiť v tomto období takýto stroj alebo hocičo AUDIO/VIDEO od Panasonicu to bola mačka vo vreci, niekomu tieto DVD/VHS rekordéry fungujú bez najmenšej chybyčky a niekmu (väčšina) zdochla DVD mechanika už v dobe záruky.

už tu mám asi 5 strojov Pamasonic DMR-EH.... na vyhodenie do ZD pretože výmena tých DVD mechaník je nerentabilná a Panasonic samotnú optiku neponúka. škoda... design krásny ale z vnútra šrot.

k tomu Pioneeru, chcelo by to začať od zdroja, premerať jednotlivé vetvy zmerať prúdové odbery pri pokuse o štart stroja.

k servisu, pošli to niekde inde než do spomínaného servisu v prahe, pokiaľ to vedeli opraviť na centrále tak to zrejme opravia aj "zlaté české ručičky" skúseného servismana AV techniky. Stretol som sa s prístupom že mnohé autorizované servisy sa nechcu piplať s pozaručnými oravami nad ktorými treba dlhšie hútať a diagnostikovať chybu preto ten verdikt "nedá sa opraviť" .... :roll:
Radovan-kocour

#5 Příspěvek od Radovan-kocour »

Uvidím, třeba se někdo ještě přihlásí, kdo by měl zájem mě s tím pomoct,
.
Vy jak píšete ohledně těch 5 příjmačů Panasonic DMR- Vy by jste mě je nemohl třeba prodat- líbí se mě ještě dizajn DMR- EH 80- zda máte, nebo jaké typy máte?Děkuji
stefan31

#6 Příspěvek od stefan31 »

to :Radovan-kocka

Ponúkam Vám pomoc s opravou Vášho komba Pioneer, ak ste ochotný ho poslať poštou na SK, platba len v prípade opravy....ostatné podrobnosti cez SS, alebo mi napíšte na mail...

Stefan31
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od durkovic »

tak sa našli aj "zlaté slovenské ručičky" :wink: ktoré ponúkli pomoc.

tie panasonic stroje ktoré som spomínal že sú už na odvoz do ZD, tak to sú už vraky väčšina nemajú predný panel, horný kryt, zdroje využité inde.

odložil som si jeden DMR-ES10 ktorý je síce v top stave ale má nefunkčnú DVD mechaniku VXY1867. robí to presne to ako tento DMR-EH55 : http://www.youtube.com/watch?v=0vfs1m2mTKM
Radovan-kocour

#8 Příspěvek od Radovan-kocour »

Zdravím,
mockrát Vám děkuji za pomoc, už jsem ho sviňu poslal jednomu pánovi, co je tu na foru-
ještě se Vás chci zeptat měl jste tedy někdy na opravu ten Panasonic DMR-EH- 80- ten se mě strašně líbí- není oblý je hranatý- kdyby jste ho měl třeba vadný-nebo třeba i jenom čelní panel? tak jestli by jste mě ho neprodal? :)
A náhodou ten Pioneer co mám tak ho náhodou nemáte, třeba aj vrak na prodej?
stefan31

#9 Příspěvek od stefan31 »

Otázky o ND, alebo vrakoch patria mne?

Stefan31
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od durkovic »

radovan-kocka otázky ohľadom ND a tých vrakoch smeroval myslím mne.

Radovan: budem to musieť prezrieť čo tam je, ale keď som bol v pivnici naposledy tak ako som písal su to už len vraky, jedine čo sa mi podarilo zachrániť bol ten DMR-ES10. ten si odkladám keď sa náhodou objaví nejaká mechanika VXY1867 za rozumnú cenu.
Radovan-kocour

#11 Příspěvek od Radovan-kocour »

Dobrá děkuju, to nevadí, já ho stejnak nemám, tak bych si vystavil aspoň ten čelní panel :)
stefan31

#12 Příspěvek od stefan31 »

...len pre info, do zdrojov niektorých týchto "strojov" sa dávali akési "špeci" diódy, ktoré nemajú náhradu a nejde ich zohnať....zatiaľ nič bližšie neviem, ale sú v sklenenom púzdre ako napr. 4148-čky....

Stefan31
Radovan-kocour

#13 Příspěvek od Radovan-kocour »

No to sú ty staré krámy, šak já ho nemám- že- a ani neměli české menu :(
stefan31

#14 Příspěvek od stefan31 »

Len aby si nebol prekvapený.... :wink:

Stefan31
Radovan-kocour

#15 Příspěvek od Radovan-kocour »

A z čeho prosím?, Šak já ty příjmače Panasonic nemám, tak nevím z čeho bych měl být překvapený :)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “