Nokia 700, výměna krycího skla
Moderátor: Moderátoři
- Philip_Fry
Nokia 700, výměna krycího skla
Já osobně se do toho nikdy nepouštěl, asi ani nikdy nebudu.
Díly na Lumie jsou zatím drahý, to jo, ale myslím že to je otázka dvou věcí: čas (až tyto nové modely ztratí na ceně) a Čínani (až začnou vyrábět použitelné kopie).
- Philip_Fry
Originál komplet je prostě neúměrně drahý, takže výměna samotného skla by byla rozumnější, ale na druhou stranu beru v potaz i to, co psal před Tebou Michal22 ohledně toho, že se nesetkal s kvalitně provedenou opravou tímto způsobem.
Napadá mě, zda dj_Paul nepopisuje sejmutí sklíčka s dotykáčem z toho rámečku, který slouží zároveň k uchycení LCDčka a Home Buttonu
Je možné, že je někdo natolik šikovný, že dokáže sejmout pouhé krycí sklo nebo dotykáč a vymění to tak, že to nejde poznat. Ale vzhledem k tomu, že zákazníci vyžadují max. kvalitu, tak tyhle opravy beru tak trochu jako bájnou Atlantidu (všichni o ní mluví, nikdo ji neviděl)...
Ono je to všechno o terminologii- asi je nejlepší nazvat ty jednotlivé vrstvy tak, jak píše Philip_fry- nahoře je krycí sklo, pod ním digitizér a potom vlastní LCD. U většiny IPhonů, co mi prošly rukama, bylo poškozené jen to vlastní krycí sklo, digitizér fungoval. A LCD je zcela zvlášť, uchycené šroubky v rámečku. Krycí skla mám zvlášť, ale nikdy jsem je nezkoušel vyměnit tak, že bych popraskané sklo zkusil odlepit od nepoškozeného digitizéru.
U dost mobilů je ale tohle všechno slepeno zcela do kupy (z hlavy mě napadá IPhone 2G, IPhone 4, IPhone 4S, některé Samsungy -třeba Galaxy SII, odhadem polovina HTC. A stejně tak i ona předmětná Nokia 700.
A tam nastává ten problém, jak oddělit poškozené sklo (třeba i s nepoškozeným digitizérem) od nepoškozeného LCDčka. Údajně to jde, ale já to nikdy nedělal. Už jen proto, že pochybuju o tom, že by se mi to podařilo slepit tak, aby se nikde neobjevila bublinka, mezera, kiks...