Chtěl bych celou "záležitost" z mojí strany uzavřít.
Proto jen na vysvětlenou:
Domníval jsem se, že původní dotaz: "...je toto schématko v něčem lepší než ty předchozí v doporučeném zapojení?"(všimněte si, prosím, množného čísla "ty předchozí") a první Andreina odpověď : "Bude asi schopné pracovat s menším úbytkem na regulačním tranzistoru, protože tranzistor je v zapojení SE, tudíž může jít až do saturace...." směřují spíše obecným směrem a rozdíly v zapojení jsou obecné, principiální, dané jiným zapojením koncových tranzistorů (SK, SE). Že tomu tak v případě odpovědí od Andrey není, jsem pochopil až tehdy, když zmínila úbytek napětí na odporu R8, který já jsem do té chvíle ignoroval. Obecně tam totiž být nemusí. Proto jsem se snažil celou debatu ukončit smírným konstatováním. Bohužel nepodařilo se.
Do debaty se vložili další, z nichž PavelFF měl asi podobný myšlenkový postup jako já a podpořil mě. Ještě jednou děkuji.
Přesto uznávám, že Andreiny odpovědi jsou věcně správné a není je třeba měnit. Proto se Andree omlouvám za moje nepochopení, pokud se jí to nějakým způsobem dotklo. Věřím, že se to neodrazí negativně v našich dalších příspěvcích do tohoto fóra.
Za znepřehlednění tohoto vlákna se omlouvám také moderátorovi a děkuji za případné pročištění.