Ostranění barvy ze zdi
Moderátor: Moderátoři
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Ostranění barvy ze zdi
Nejdřív jsem tipoval latex, ale odstraňovač latexu (Lakostan D) s tím nehne. Ani ostraňovač P8214, který je snad na vše. S ním jen lehce změkne povrch barvy.
Škrábat malířskou škrabkou to nejde. Brusná mřížka to nebere, smirkový papír je hned zanesený.
Jak na to?
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Barva musí dolu (malba už je dole), aby mohla zeď dýchat. Je jí cca 50cm po obvodu. Na pár místech se dostala do zdi vlhkost a hned se to tam loupe.
Co ten louh - hydroxid sodný, ten asi pak ze zdi nedostanu a jeho zbytky budou dál působit na omítku nebo ne?
Ještě jsem dnes viděl škrabák na omítku za 2 kila http://exteobchod.cz/856722-59791-thick ... -plech.jpg . Tím by to mohlo jít? Nebo je to nesmysl?
Jirka píše:[i]... Druh barvy je neznámý, tvrdá, pevná, vypadá to jako syntetika. Pod tím je asi jedna vrstva bílé malby.
...
V místě "zabarvení" to bude skutečně tvrdé - škrabákem budeš vyškrabávat okolní (měkkou) omítku daleko více, než tu zabarvenou.
Toto bych zamítl ...
Když už, tak "drátěný kotouč" do vrtačky a vybrousit tu zabarvenou - ale stejně se nevyhneš tomu, že ti kotouč "sjede" mimo zabarvení a probrousíš taky. Ale tady bys jen opravoval fajnovou (a vyhladil "filčákem" - v nouzi i čtvercem polystyrénu)
-
miesacka.jpeg- (13.53 KiB) Staženo 123 x
Funguje Lakostan R, ale samozrejme, aby to bylo co nejlevnejsi, mi orezali suroviny na minimum, takze je to samej dichlormethan. (rychly odpar)
Recept co jsem puvodne zamyslel byl mnohem ucinnejsi.
Na ten akryl pouzij jakekoliv stredne az hodne polarni rozpoustedlo co sezenes. Nejlepsi je asi tetrahydrofuran pak dimethylformamid, cyklohexanon atd.