Mám autonabíječku Bosch, uvnitř je pouze trafo, tepelná ochrana, diodový usměrňovač, ampermetr.
Pokud nabíječku připojím na akumulátor, chvilku nabíjí, ale pak jde ampermetr na 0. Když pak o sebe krátce škrtnu svorkama nabíječky naprázdno,zajiskří, jakoby se "probudí" a znovu nějakou dobu nabíjí.
Tepelnou ochranu jsem již vyřadil a nepomohlo to.
Prosím poraďte, kde může být problém. Děkuji.
Premeraj si napätia na trafe,na usmerňovači poprezeraj či nemaš niekde prelamane kable....A ešte niečo:ak je akumulator nabity tak ampermeter klesne aj na nulu
Asi se ti povedlo buď koupit, nebo spíš tím škrtáním vyrobit vadnej-přerušenej usměrňovač... Přece jen i mžikový zkrat může proudově mnohokrát překročit nominální proudovou zatížitelnost usměrňovače a jak už jsem tady nejmíň jednou napsal, ani jištění pojistkami FFF, tedy super rychlými, neuchrání polovodičový přechod v případě zkratového zatížení. Destrukce PN přechodu trvá řádově jednotky až desítky mikrosekund, vytavení pojistky i v provedení FFF je minimálně 1000x pomalejší. Pojistka v tomto místě má spíše za úkol ochránit zbytek rozvodu a zdroj zařízení před zničením v momentě, kdy se vinou přetížení stane z PN přechodu téměř dokonalý vodič... Takže pro příště radím: NEŠKRTAT!!! Žárovka a 2 připájený metrový kusy drátu jako nejprimitivnější zkoušečka jsou nevímkolikrát lacinější a jednodušší na případnou opravu, než opravovat - měnit součástky v jakémkoliv zdroji!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!