Acer Travelmate 2200 wifi, cpu, Ram

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
siima

Acer Travelmate 2200 wifi, cpu, Ram

#1 Příspěvek od siima »

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s upgradem tohoto nebo podobného ntb? Jde mi o to že jsem ho dostal zadarmo, výkon nic moc má Celeron D 2,6 řikal jsem si že bych tam narval pentium 4 3,0 Ghz podle všeho tam půjde socket stejný, přehrál jsem bios, dal bych tam 2gb Ram a je z toho použitelný NTB i na dnešní dobu.
Ještě jsem se chtěl zaptat na WIFI, ona tam totiž není a nechci kupovat pci kartu, říkal jsem si jestli tam půjde tohle http://aukro.cz/wifi-broadcom-pro-acer- ... 05955.html protože pod klávesnicí tam slot je ale zajímalo by mě jestli je potřeba ještě nějaká anténa. Dík za odpovědi.
PCmaniac99

#2 Příspěvek od PCmaniac99 »

U ntb s wifinou je anténa někde ve výku (LCD), vedou k ní 2 kablíky, dala by se sehnat snad ns SD z nějakého vraku. Na te wifi co chcete koupit jsou vidět vpravo nahore vedle sebe ony konektory. Nevím jak váš ntb ale setkal jsem se s tzv. white listem, což je "seznam" wifin (zařízení) se kterými ntb může pracovat. Tento seznam bývá součástí biosu.

Pentium 4 3Ghz je dost široký pojem ale dal jsem si tu práci a našel možná schopný procesor. Ten vlevo (2.6ghz) by měl fungovat, ten 3ghz tam bych se bál Hyper-Threadingu, vpravo je Váš CPU pro srovnání.

Tady je servisní manuál, najdete v něm informace o použití RAMek, CPU i něco o wifině tam je...
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Když někdo napíše "Celeron D 2,6", tak mi to asociuje se správným topením pod správný chladič a stejně se to přehřívá furt. Výkon lepší procesorem sice nahoníš, ale to růžové to stejně nebude.
Co takhle koupit rovnou za 4 stovky wifi čudlík do USB ?
siima

#4 Příspěvek od siima »

Děkuji za manuál přesně to jsem sháněl, jinak topení problém není, klidně ať se to přehřívá jak chce, chlazení je tam pasivní i aktivní i s regulací a když se zapne naplno tak to chladí jak mrazák, teda skoro. Jinak wifi usb nechci, to je na prd to radši počkám a dodělám tu originál, nějaká tam jít musí je tam na to příprava, dokonce se i při zapnutí rozsvítí dioda wifi, no a když nic neseženu tak se na to vykašlu. Jinak jsem si říkal jestli by tam nešel tenhle P4 http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL7E4.html dá se sehnat za pár korun.
PCmaniac99

#5 Příspěvek od PCmaniac99 »

Socketově by tam ten CPU šel ale nikde jsem nenašel nic o HT tak bych se toho trošku bál.. V manuálu na str. 127 je soupis modelů 2200 které vyšly a maximalní CPU tam je nějaká 2,8GHz. Chtělo by to prostě vyzkoušet, nějaké CPU se mi doma možná povaluje snad i nějakej 3GHz, odkud jste?

Teď jsem si všimnul že ta wifi karta je do MiniPci, tak že by neměl být problém, akorát sehnat tu anténu a umístit ji do víka..

Ramky 2gb není problém ale musí to být 2x 1gb moduly
PCmaniac99

#6 Příspěvek od PCmaniac99 »

Taky uvažuji nad upgradem sveho NTB ale když už tak už... mám HP Compaq 6720s. Budu dělat upgrade RAM na 4gb a CPU sháním jeden z těchto dvou. Ta T9300 je na aukru ale za nehoráznou cenu. Kdyby někdo o něčem věděl tak SZ.
siima

#7 Příspěvek od siima »

Jsem z Prahy, jestli máte doma doma P4 do tohoto socketu tak navrhněte cenu. Určitě to hodlám ozkoušet, na internetu se pohybují ceny těchto procesorů v ceně okolo 150Kč takže v tom problém nevidím.
siima

#8 Příspěvek od siima »

Jinak t8100 nejsou na aukru zas tak drahý.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“