SAMSUNG CK-5322T, ztráta nastavení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenekxxx

SAMSUNG CK-5322T, ztráta nastavení

#1 Příspěvek od zdenekxxx »

Zdravím,
v poslední době se u našeho televizoru v případě, že na "natvrdo" vytáhnut z napájení ztratí nastavení. To znamená, že jas, kontrast, barevná sytost a hlasitost jsou nastaveny do počátečních, nepoužitelných hodnot. Televizor byl zakoupen kolem roku 1992.

Sehnal jsem na tento starší televizor schéma a tlačítka na nastavení vlastností obrazu a zvuku jsou snímána přes V/V port procesoru PCA84C840. Tento procesor má sběrnici I2C na kterou je připojena paměť EEPROM označení PCD8572 (1k 128x8 bitů).

Myslíte, že v případě výměny EEPROM za například 24C01 by se situace zlepšila a procesor by do ní uložil aktuální nastavení? Nebo by mohla být chyba i jinde (špatný kondenzátor, odpor…). Mohl bych situaci výměnou EEPROM ještě zhoršit?

Závada se nevyskytuje, pokud je TV neustále v režimu stand-by.

Schéma je zde:
http://uloz.to/x97PuBP/samsung-ck5322t- ... 8t-sch-pdf

díky za pomoc a zkušenosti, Zdeněk
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

A děláš správný postup při ukládání těch analog. hodnot do paměti?
Kdyby totiž EEPROMka byly vadná, tak by neudržela v paměti ani naladěné kanály - pokud je teda ještě používáš (třeba z STA, kabelovky, z modulátoru VCR, apod.).

Nwm správný postup ukládání do paměti (u toho šáska), ale bude to zřejmě klasika: červená - otevření paměti; zelená - uložení do paměti.
Máš snad k tomu příručku "Kopaničář ve městě", nebo ne? :wink:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od zdenekxxx »

Ahoj,
po 20 letech k tomu příručku nemám, ale systém jak popisuješ (naladění kanálu, zmáčknutí příslušného tlačítka na TV(nápis červený) a zadání čísla programu na ovladači, po opětovném zmáčknutí tlačítka nápis zezelenal), jsem teď zkoušel pro naladění kanálů, jinak se mi jej nepodařilo vyvolat. U zvuku a barevné systosti mám ale dojem že potvrzování nebylo nutné, pamatovalo si to poslední nastavnou hodnotu. Alespoň s tím nebyly problémy.

Jestli si to pamatuje nastavení kanálů nevím, před televizi mám připojený set-top box a veškeré ovládání je přes SCART.

Edit: Nastavení naladění kanálu si to pamatuje.
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

Tak zkus stejný postup, jako pro naladění kanálů - jen s tím rozdílem, že (po nastavení analog. hodnot) zmačkneš tl. STORE, pak tl. PP (červená) a po opětovném zmačknutí tl. STORE, by mělo PP-OSD zezelenat (uloženo) :wink:

Když si to pamatuje nastavení kanálů, tak by se (tímto způsobem) měly zapaměťovat i analogové hodnoty (JAS, KONTRAST, HLASITOST, ...) :roll:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“