Regulace otáček úhlové brusky?
Moderátor: Moderátoři
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
- weed_smoker
Uploaded with ImageShack.us
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Artaban001
U toho schématu se mi zdá, jestli náhodou nepatří přehodit emitor z kolektorem u T1.
Co je za můstkem se nespojuje z ničím - myšleno kostra, nebo nulák. Znak kostry je tam jen kvůli tomu, aby se nemusel kreslit spodní vodič. Jinak je to plovoucí a musí to být izolováno - Mimo jiné potenciometr by měl mít plastovou hřídelku..
Takže polopatě:
Vidlice vedoucí k zásuvce: 2 vodiče vedoucí ke kolíkům vidlice (PE teď neuvažuju). Jeden fáze.... ten povede k motoru ve schématu, od motoru ve schématu pak vede nulák na R4 a můstek. Druhej vodič od vidlice je nulák. Ten vede na C5 a můstek. Jednoduše tedy vezmu jeden vodič (L nebo N), přeštípnu a dám na zmíněné dva body. Je to tak???
Serifus píše:Jednoduše tedy vezmu jeden vodič (L nebo N), přeštípnu a dám na zmíněné dva body. Je to tak???
Ano, správně. Ale chvilku mi to trvalo než jsem to pochopil
Tedy ještě jednou přeštípneš jeden vodič kabelu vedoucího do brusky. A do toho místa vložíš elektroniku (uzel C5+můstek a uzel R4+můstek).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich