Bang&Olufsen Beovision MX6000, něco se pálí
Moderátor: Moderátoři
Bang&Olufsen Beovision MX6000, něco se pálí
To i já bych z něj asi měl "bobky".
Nehledě k tomu, že v doku (kterou jsem k tomuto tvp objevil) úplně chybí seznam ND.
Píšeš:
riprex píše:... Tahle TV už byla jednou opravována a tehdy bylo právě VN trafo měněné (jde poznat, že je to tam pájené). ...
tzn., že trafo tam už nebude originální. Zjistit, co tam bylo v originále (a co tam skutečně patří), ale nebude určitě "žádná holá (_!_)"
A dostupnost originálu, či aspoň kloudného ekvivalentu, taky nebude (v dnešní době) "v každé trafice"
Opiš (ofoť!) aspoň štítek toho trafa - ať vidíme, s čím to "běhalo" doposud
riprex píše:... Každopádně pokud bude třeba vyměnit celé trafo, tak to vidím jako problém. ...
Že bys ho vyměnil třeba jenom půl? ... každopádně toto vidím jako problém (ale u tebe)
Jo a to nebylo myšleno tak, jako bych si myslel že třeba vyměním jen půlku trafa nebo snad třeba jen primární vinutí... to že nemám zkušenosti s opravami TV přeci ještě neznamená, že jsem úplně blbej ne?
riprex píše:Je tam Trafo Orega 40308-17 . Měl by to být originál, TV byla opravována v prodejně na Pařížské ulici v Praze ve značkovém servise, zkusím ještě prohrabat dokumentaci. ...
Tohleto bych jako "úplnou jistotu" nebral (spíše to už byla ekviv. náhrada).
A výměna trafa, není jako výměna odporu (rezistoru).
Samozřejmě, problém to není (pro znalého) - pro tebe to ale úplně jednoduchá věc nebude.
A koupit to trafo, dle tvého odkazu - tak nejprve to zkus (budou mít kulový - i s přehazovačkou)
Papír (či HDD) snese všechno - skladem nebudou mít asi ani jedno
Jo a to nebylo myšleno tak, jako bych si myslel že třeba vyměním jen půlku trafa nebo snad třeba jen primární vinutí... to že nemám zkušenosti s opravami TV přeci ještě neznamená, že jsem úplně blbej ne?
A jak jsi měnil trafa u Colorky? On je v tom nějaký rozdíl, měnit ho u Colorky, Filipesa, Grundiga, či B&O
Blbce z tebe nemíním dělat - děláš jej ze sebe sám. Tím, jak se vyjadřuješ. Tys přeci psal o "výměně celého trafa"
Takže asi tak - zase je to o "přesném vyjadřování" - ono totiž colorka je každá barevná telka (color = barva)
riprex píše:U Colorky jsem to trafo jen odpojil a i vyměnil, jestli se to tak může nebo nemůže, má nebo nemá, to netuším. Vím jen, že to pak fungovalo, takže jsem dál nepátral a tady bych to udělal asi stejně, odpájel ...
A kolik jsi jich u C110, či řady C416 vyměňoval?
Já opravuju telky od r. 1969 a u těchto jsem nemusel měnit snad ani jedno
Dále ještě: http://www.donberg.ie/catalogue/line_ou ... _6469.html
Line Output Transformer / Flyback: HR6469 (HR 6469) - 40308-17 LINE OUTPUT TRANSFORMER (LOPT)/ FLYBACK BEKO = 47310041...
btw. ještě taková poznámka, to trafo nemá trimry pro nastavení "FOCUS" a "SCREEN", předpokládám tedy, že toto se nastavuje přes servisní menu. Nemělo by tedy po výměně trafa zůstat vše při starém, tedy úprava nastavení by neměla být nutná? Možná to ale špatně chápu...