Sháním: vytvoření databáze pro evidenci kvalifikace

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
_luky_

Sháním: vytvoření databáze pro evidenci kvalifikace

#1 Příspěvek od _luky_ »

úvodní pohádka:
V městě máme pionýrský oddíl, 40ti letá historie, stále aktivní. Schůzky, tábory, výpravy a další akce. K téhle činnosti musíme mít všichni "vedoucí" potřebnou kvalifikaci. Těch kvalifikací je víc druhů, mají různou platnost.. K tomu účelu máme dva plné šanony dokladů. Dosud jsme tohle evidovali pomocí excelové tabulky, což je neudržitelné, protože se z toho dost dobře nedá vyčíst, co vlastně máme a dokdy. Začal jsem tedy tvořit databázi v accessu. Ovšem protože jsem touto oblastí poněkud nedotčený, ani rok času a kniha o accessu mi nepomohly k potřebnému výsledku.

Sháním tedy někoho, kdo by byl schopný a ochotný takovou databázi vytvořit. Databáze by byla jen lokální pro potřebu cca dvou lidí, výstupy by sloužili k informování ostatních, co jim chybí, co je třeba obnovit a pod. Něco už jsem vytvořil. Ale ne všechny věci jdou spáchat pomocí průvodce. Mám celkem dobrou představu, co by to mělo umět, ale stejně s tím zápasím.
Pokud by se chtěl autor vyřádit, je možné to rozšířit i o evidenci členů, docházky na akce a pod.

Jedná se o neziskovku, tedy honorář nečekejte. Na oplátku mohu nabídnout umístění reklamy na webové stránky nebo mojí protislužbu.

www.pochoden.cz
luky () pochoden cz
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Zkuste se podívat po některé dostupné databázi pro evidenci svářečů. Pokud neexistovala přístupná centrální evidence, tak svářečské školy si vedly databáze své.
psychosalam
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od psychosalam »

-> Luky, mohu ti to napsat v PHP / mySQL na server. Ostatni k tomu budou mit pristup pres net. Access bohuzel neovladam. Kdyz tak se ozvi.
_luky_

#4 Příspěvek od _luky_ »

Díky za nabídku. Takovému řešení se ale chci vyhnout. Jednak se jedná o velké množství osobních dat a je zde tedy trochu problém s bezpečností (jak krádež dat, tak ztráta). Vyžaduje to nějaký server, připojení k internetu (doma není problém, ale na schůzce v klubovně)... Zatím bych touto cestou jít prostě nechtěl.
mtajovsky

#5 Příspěvek od mtajovsky »

_luky_ píše:Vyžaduje to nějaký server, připojení k internetu (doma není problém, ale na schůzce v klubovně)... Zatím bych touto cestou jít prostě nechtěl.

Ale kdež, proč připojení k Internetu? Spustíte to všechno na jednom stroji (nějaký webserver, MySQL a prohlížeč). Pak url bude ... atd.
pigeonit

#6 Příspěvek od pigeonit »

Kdysi jsem v Accesu něco dělal, tak si třeba ještě vzpomenu. Když mi napíšeš, jakou by to asi mělo mít strukturu, tak se zkusím zamyslet, jestli bych to dal do kupy.
_luky_

#7 Příspěvek od _luky_ »

pigeonit píše:Kdysi jsem v Accesu něco dělal, tak si třeba ještě vzpomenu. Když mi napíšeš, jakou by to asi mělo mít strukturu, tak se zkusím zamyslet, jestli bych to dal do kupy.

Ozvi se mi na email, zkusim sepsat, co máme za požadavky. Dál to kdyžtak můžem domluvit třeba přes skype.
Dik

lburian (zavinac) seznam cz
_luky_

#8 Příspěvek od _luky_ »

mtajovsky píše:
_luky_ píše:Vyžaduje to nějaký server, připojení k internetu (doma není problém, ale na schůzce v klubovně)... Zatím bych touto cestou jít prostě nechtěl.

Ale kdež, proč připojení k Internetu? Spustíte to všechno na jednom stroji (nějaký webserver, MySQL a prohlížeč). Pak url bude ... atd.

No jo, ale chápeš, že tohle asi nejde provést stylem: "Tady ti posílám databázi, otevírá se dvojklikem"
p32

#9 Příspěvek od p32 »

A proč ne ? Radil ti velmi dobře, tak se zamysli.
mtajovsky

#10 Příspěvek od mtajovsky »

_luky_ píše:... tohle asi nejde provést stylem: "Tady ti posílám databázi, otevírá se dvojklikem"

Žádný strach, není to tak složité. Je sice potřeba provést pár kroků napřed, ale ty může provést i programátor (instalace SQL serveru a klientských knihoven, vytvoření databázového schematu a deployment webových stránek). web server a databázový stroj se rozeběhnou jako Windows service při spuštění systému. Při čistě MS řešení je to služba "Publikování na webu" (inetinfo.exe) a MSSQLSERVER (sqlservr.exe). Web server je součástí instalace a MS SQL Server je v desktop provedení také zadarmo, MySQL také. Nebo se to nastaví jako "Spustit při startu systému". To se nastaví jedenkrát a je hotovo. Pak už jen zbývá na plochu si dát ikonu s odkazem na příslušnou lokální URL a půjde to tím dvojklikem.
_luky_

#11 Příspěvek od _luky_ »

Pravda je, že to asi budu používat jen já a ostatním budu maximálně posílat tabulky s filtrovaným výstupem. A nejsem úplný BFU. Jednu dobu jsem se živil na IT, HTML znám ...
Zkusím tedy sepsat požadavky nějak přehledně a úplně. Jen mi dejte chvíli času :)
Naposledy upravil(a) _luky_ dne 17 zář 2012, 12:47, celkem upraveno 1 x.
Vogon

#12 Příspěvek od Vogon »

Pokud těch vedoucích není víc jak dětí, zkus se podívat na databázi ve WORKSech. Je to hodně ořezaný a zjednodušený acces a triviálně jednoduchý. Naše slečna si v tom !sama! od sebe vytvořila databázi dodavatelů a docela jsem čuměl co to všechno umí.
Tím slečna, myslím typickou frikulínu, co si v práci lakuje nehty a má certifikát na počítač, přesto jí musím "prozradit" jak se dělají ty barevný políčka v excelu, takže žádný lumen ale zvládla to sama jenom s F1)
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“