Led diody seriově
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
Na vyzkoušení stačí deska sololitu,kterou posprejuješ UV barvou na prasata a posvítíš na ni tim reflektorem ve tmě.
BTW. funguje prodloužení životnosti LED napájením z generátoru obdélníku (např. z časovače 555 nastavenýho třeba na 1kHz s posílením pomocí tranzistoru/darlingtonu ),jak se to dělá u laseru?
U starých rudých LED, v časech ne úplně zvládnuté technologie, se taky vyšeptávaly kusy rozdílně, současné UV asi na tom budou stejně.
+ to celé má malou spotřebu
řek bych je osvit je výborný, cestičky jsou ostré
https://picasaweb.google.com/lh/photo/m ... directlink
původně jsem používal Hg výbojku, kterou sem musel osvěcovat cca 12 minut, LEDkama osvěcuji 4 minuty, spotřeba přibližně 4W, nic netopí, bezpečné, jednoduché
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Davidus píše:... důvodem bylo, že tyhle LEDky vyšly prostě levněji jak zářivky...
Nevím na kolik tě ty LEDky vyšly, ale mám udělanou osvitku ze čtyř UV zářivek z obličejového solárka, které se dá v bazaru koupit cca od dvou stovek. Zabudovány jsou do prázdné bedny od MW trouby.
Osvit negativního fotocuprextitu trvá 20 sec. Taky můžu udělat větší formát DPS než ty (A4).
- Přílohy
-
DSC00680a.jpg- (73.53 KiB) Staženo 100 x
Dobře, že si mi připomněl ten negativ, doteď sem osvěcoval positiv a mám v dílně připravenou roličku negativu. Tak jsem zvědavý co z toho vzejde