Topeni v trucovne

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

Tam bude hlavním problémem , že máš nejspíše koldokola zimu . BRRRRRRRRR , já taky . :D Mám filcáky a hlava se potí , tedy teplem a jaksi v zimě . :D Ty VAWky nemají během půlhoďky šanci .
Hejnicek

#32 Příspěvek od Hejnicek »

No to je fakt, ten muj decak ma 3 steny vystrceny venku, i kdyz oblozeny polysem.
Minulou zimu jsem tam pekne mrznul, i kdyz je to zase oaza klidu, to je taky fakt.
ten kejkiho "lauf" vypada schopne, ale budi dost respekt.
tomasjedno

#33 Příspěvek od tomasjedno »

Hejnicek píše:ale nevim kde mam zjistit ucinost pro stare PLYNOVE Vafky to fakt nevim

Když jsi o těch wawkách zjistil, že mají výkon 4,6 kW a spotřebu 0,6 m3/h, tak nevíš, jak máš zjistit jejich účinnost? Asi nejlíp pomocí kalkulačky, ne?
Napíšeš strejdovi Googlovi výhřevnost zemního plynu a víš všechno, co vědět potřebuješ.
(prozradím ti, že ti vyjde cca 82% - u starých nečištěných neservisovaných to ale bude tak 75%)

P.S. Pokud mají věčný plamínek, tak ten taky dost sežere.
Hejnicek

#34 Příspěvek od Hejnicek »

No a kdyz mame ted tu ucinost konecne danou...
75-82%
Asi ty kamna budou stejne malo.
Ty mas tu kalkulacku, treba ti vyjde neco jineho.

PS vecny plaminek maji
tomasjedno

#35 Příspěvek od tomasjedno »

Hejnicek píše:PS vecny plaminek maji

Tak to přidej do spotřeby tuším cca 0,5 kubíku denně.
Možná ti pak vyjde, že by bylo levnější je zahodit a koupit nové :D
milan222

#36 Příspěvek od milan222 »

tomasjedno píše:P.S. Pokud mají věčný plamínek, tak ten taky dost sežere.

to se tam nedá nabastlit elektroventil? (nemám plynová kamna)
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

A zapalovat to budes cim? Chces si zalietat?
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Nechce se mi věřit, že by 1cm velký věčný plamínek sblafnul 0,5 m3 = 500l plynu za 24h ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomasjedno

#39 Příspěvek od tomasjedno »

Možná ne 500, ale 300 se uvádí běžně. Četl jsem ale někde i povzdech někoho, že mu to žere 500.
p32

#40 Příspěvek od p32 »

To mi připadá jak si jeden známej dal do auta zabezpečovačku a přišel v zimě po 14 dnech k autu a hrozně se divil, že auto tam je a nestartuje. Tak jsem mu vysvětlil, že auto tam zůstalo právě proto, že nestartovalo. :lol:
Pak zabezpečovačku zrušil a stačilo mu přehazovat kabely od svíček. :cry:
EKKAR

#41 Příspěvek od EKKAR »

Možný to je, já s tím zkušenosti nemám, plyn jsme nikdy v domácnosti krom obyč. hořáků na sporáku neprovozovali, tchýně mívala Karmu, ale tam jsem spotřebu JÁ řešit nemusel, takže zůstávají jen pochybnosti...

Jinak v práci máme na jedné hale plynové konvektory s katalytickou vrstvou - jsou to plynové IR zářiče. Když je tam montovali, tvrdil zástupce firmy, že to je ideální způsob vytápění, my po několika zimách v jejich společnosti dodáváme, že jen pro toho, kdo je dodává a montuje - jinak je to topení absolutně na hovno. Pokud jsou umístěné tak, jak doporučuje specifikace, tedy šikmo nad vytápěný prostor, začne vám od nich velice rychle být horko na hlavu - a zadel vám přitom mrzne jak sobolí hovínko, protože coby infrazářiče jsou ta topidla jen sálavým zdrojem tepla a neohřívají ani okolní vzduch, ani prostředí stíněné nějakou neprůhlednou překážkou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#42 Příspěvek od p32 »

Hejničku, nemusíš nám furt psát, že je to 4x4x2,5 m, můžeš to rovnou vše spočítat a jestli prostě nevíš jak, tak to klidně napiš a někdo to spočítá.
Tady je pro porovnání všeobecně o účinnosti:
http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-v ... uhu-paliva

zemní plyn = 89%
elektřina = 93%

Ale k tomu musíš počítat pořizovací náklady na to topení a potom jak dlouho se bude topit atd. a spočítat náklady na topení za celý rok a potom teprve ten celek vydělit na tu "pracovní" hodinu. Topit někde 5 minut s tím, že potom tam hned chci v teple strávit 30 minut, tak to je ve vymrznuté místnosti trošku fantazmagorie.
V tom odkaze jsou i jiné dobré věci k přečtení.
Hejnicek

#43 Příspěvek od Hejnicek »

Ach jo...
Kdybych si byl jistej, tak sem nepisu, ale ponevac nejsem projektant pres topeni, tak jsem sem napsal, jaky jsou zkusenosti u kolegu s dilnou s vytapenim.

Pokud tedy narazis stale na ten vypocet objemu, nedal jsem sem zamerne ten vysledek proto, ze kalkulacku mas prece ty lepsi nez ja.
Proto te tedy timto prosim, abys to spocital.

Naklady jsem taky predbezne na porizeni uvedl - co mam zadara a co treba poridit, samozrejme, ze je musim brat v uvahu, za jak dlouho se vrati.
Andrea

#44 Příspěvek od Andrea »

p32 píše:elektřina = 93%

A kam zmizí těch 7%?
tomasjedno

#45 Příspěvek od tomasjedno »

Andrea píše:A kam zmizí těch 7%?

Když někdo topí tepelnými koulemi, tak se pár procent ztratí světlem :D

Poněkud vážněji: něco málo se ztratí na jističích a přívodech - v tom kalkulátoru na tzb si můžeš naklikat 98% nebo 95%.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“