Domácí spořič energie Platinium do zásuvky
Moderátor: Moderátoři
Ja som to zariadenie videl odprezentované na výstave vykurovacej techniky v Nitre. To naozaj funguje, akurát neviem, kolko tepelných strát budovy vykryje 2 kW el. teleso. To je podla mna tiež len marketingový ťah. Keď je už dobre zaizolovaný objekt nahriaty, tak by tie straty mohla TEZA vykryť, len je otázne, kolko kW elektriny by zožrala.
- tomasjedno
Jestli je ohřev elektrikou výhodný, ať si posoudí každý sám. Ale článek jako obvykle sugeruje dojem, že jde zase o nějakou revoluci a zamlčuje fakt, že pokud má byt či budova vyšší tepelné ztráty než je příkon topení, tak mu nepomůže ani zařízení s účinností 101%. Kromě toho uváděné teplotní spády (kotel 70st.- radiátor 60st-atd.) jsou silně individuální a vypadá to, jakoby hlavní vyzařování měly na starosti tenké trubky ne plošné radiátory. Pokud bych vyměnil všechny trubky za plastové a teplotně odizolované(jenže proč vlastně?), jak je nutno učinit pro funkci tohoto patentovaného ponorného ohřívače, tak není důvod k teplotnímu spádu podle brožurky. Trubky ohřívají vnitřní prostory, takže není důvod je dělat z plastu(leda by vedly ve zdi nebo po vnější fasádě). Nechci se někoho , kdo je má doma dotknout, ale ty trubky v prezentaci jsou poměrně nevzhledné(ale je to věc vkusu).
PŘÍKLAD: Když topíme kotlem, tak na kotle je teplota 70°C. Než se dopraví voda do všech radiátorů má teplotu už jen 60°C. Po tepelném spádu je na spodní části radiátorů 45°C a kotel musí následně ohřát vodu na potřebnou teplotu.
TO JSOU VELMI VELKÉ ZTRÁTY!!!
A kampak se asi ty ztráty poděly?
Jsou to podvodníci!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Místo jednoho kotle, který je v běžném bytě někde v koupelně nebo u záchodu umístili topné těleso až k radiátoru.V prospektu operují s tím, jak jsou všechny radiátory pěkně teplé a to má být ten patentovaný zázrak. Jenže pokud má byt větší ztráty než je topný výkon, tak prostě žádný patent nepomůže a radiátory budou buď studené, nebo budou teplé, ale budou mít tak malou plochu, že stejně místnost neohřejí. A v návodu píšou o doporučené teplotě radiátoru 65stupňů. To má být to sálavé teplo nebo ohřívání vzduchu?
Navíc všude nasadili plastové trubky ale to můžu u kotle udělat taky(i když zbytečně).V zapojení pro 2 radiátory už je druhý radiátor na tom podobně , jako kdyby byl napájen vodou od vzdáleného kotle. A jejich jakoby vědecké zdůvodnění zázraku tím dostává trhliny.
Další perla z návodu: "Napr. Když máme dum, který má 5 místností a 5 radiátoru, tak použijeme 3 tepelné zarízení.
První zarízení na zacátku nastavíme na 65°C, druhé zarízení nastavíme podle potreby napr. na 55°C
a tretí zarízení použijeme jen pri silných mrazech, kde si mužeme zvýšit teplotu na radiátorech napr.
na 80°C jestliže dáme všechny termostaty na tuto hodnotu.." Jak tohle technicky provedu? Mám 5 místností a tři topné články.
Další tvrzení :"o 30% menší spotřeba jak u elektrického kotle" Lež jako věž! Ačkoli to je hlavní argument, na který lidi slyší.
PavelFF píše:Další tvrzení :"o 30% menší spotřeba jak u elektrického kotle" Lež jako věž! Ačkoli to je hlavní argument, na který lidi slyší.
možná ne...
akumulační elektrokotel: v době NT se někde ve sklepě nabíjí šíleným výkonem až ulítne kolečko elektroměru, a v době VT topíme vodou z kotle. v takové kotelně je docelka teploučko i když má kotel (nádrž) má 30cm izolaci z vaty.
tady se něco ztratit dá. zkušenost je, že za tři dny klesne v nádrži teplo na cca 80% (nepoužívá se, majitel odjede pryč a nechá si natopeno)
nevím jak dnes, ale tento systém je cca 20let starý. je to na jedné horské chalupě, a přitápí dřevo (poslední dobou přitápí elektrika)
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
- frantajetel11
- Radovan-kocour
Hydrawerk píše:Nedávno jsem našel v časopise tuhle reklamu. Jde mi o ten černý přístrojek do zásuvky. Může to fungovat? Předpokládám, že NE! Jalový výkon se domácím elektroměrem nezapočítává. Jalový výkon s účtem za elektřinu v domácnosti nesouvisí. Tady je víc informací http://www.bestseller.cz/sporic-energie-pm867.html a dokonce i legrační návod.
Další informace jsou na sesterském webu včetně pěkné diskuze a názorných obrázků. http://www.tvproducts.cz/cz/detail/Sporic-energie
Tento krámek lze zakoupit i v síti prodejen. http://www.tvproducts.cz/cz/strana/nase-prodejny Skoro mě láká ho koupit za těch 199 Kč a rozebrat... Všimněte si občasných proseb o vysvětlení principu toho šetření účtu za elektřinu, po němž v diskuzi následuje blábolení obchodníka.
Tak jak to teda funguje- já jsem je koupil několik dal rozdvojku- do jedné zapnul třeba lednici a do druhé dal tady tu zmíňovanou sviňu a pak jsem dal do zásuvky digitální měřič spotřeby a zjistil jsem i když lednice je vypnutá tak ta sviňa ten šetřič spotřebovává cca 18Watů- to ukazuje ten měřič spotřeby- místo aby šetřil!!!!!
Tak jsem udělal další věc dal jsem rozdvojku- zapnul do rozdvojky ten zjebaný šetřič a za něho napojil zásuvkový digitální elektroměr a představte si že tam na ten elektroměr byla napojena ta sviňa již zmíněná co má šetřit ten proud a zdůrazňuji nebylo tam nic napojeno jenom ta sviňa a místo aby to šetřilo tak měřák ukazuje zase kolísá mez 18-až 20 Watty!!!, nemáte prosím s tím zkušenosti- já to budu muset vyrvat ty spořiče ze zásuvek a omlátit to té firmě TV product o hlavu- mám jich asi pět a všechny tak zapojené cca 1. rok- tak to mě ty sviňě pěkně za tu dobu místo toho aby šetřili proud tak neustále proud odebírají-
co by jste mě radili?
Děkuji za rady a hezký večer všem
Radovan