APC Smart UPS SU700RMI2U - AVR Trim ** VYŘEŠENO **

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
safir1

APC Smart UPS SU700RMI2U - AVR Trim ** VYŘEŠENO **

#1 Příspěvek od safir1 »

Mám tu UPS APC Smart UPS SU700RMI2U, ktera signalizuje na prednim panelu prepeti a APC PowerChute hlasi AVR Trim. UPS detekuje vstupni napeti 267,8V , ale to je spatne, vstupni napeti je stale okolo +-230V. Ostani UPS detekuji napeti spravne a prepeni nehlasi. Merakem jsem napeti v zasuvce overila a bylo 228V.
Lze nejakym snadnym zpusobem chybnou detekci vstupniho napeti u UPS opravit? Vymena cele desky elektroniky se asi nevyplati.
Krome teto zavady UPS funguje bez zavad.
Predem vsem diky za pomoc.
Naposledy upravil(a) safir1 dne 14 zář 2012, 08:37, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Hledej, Šmudlo, je toho tady o APC SmartUPSkách doslova 6 půlek...
Jen stručně - potřebuješ se jí dostat do SMART režimu, kdy bude komunikovat s PC pomocí ne PowerChute, ale pomocí Hyperterminálu - a pak jí několikerým kliknutím do klábosnice "domluvíš". Víc si najdi sám - jak říkám, je to vše zde na fóru.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
safir1

#3 Příspěvek od safir1 »

Asi neumim hledat, ale jedine co jsem nasel je ve vetsine pripadu kalibrace (konstanty, ktere nutne nastavit nebo zkontrolovat po stisku 4,5,6 a 0) a pripadne nastavovani pri jakych hodnotach vstupniho napeti (podpeti a prepeti) prepina UPS na baterie nebo zacne omezovat/dorovnavat vstupni napeti.
Muzete mne, prosim, nasmerovat kde hledat? Domnivam se, ze zavada je v chybne detekci (spatne meri) vstupni napeti. Dekuji.
czatlantis

#4 Příspěvek od czatlantis »

Nejsem si 100% jistej jestli to jde i u tvé UPS, ale když se dostaneš do programovacího menu (1 1), tak tam zmáčkni L. To ti vypíše aktulní vstupní napětí co se ta UPSka myslí že má. Pokud se to liší od reality, tak to uprav mačkáním + nebo - dokud to nebude sedět v reálu. Takhle nakalibruj i výstupní napětí a napětí baterek
safir1

#5 Příspěvek od safir1 »

Díky czatlantis - bylo to presne tak, stacilo v PROG rezimu stisknout "L" a nasledne pres tlacitka + - dosahnout spravne hodnoty vstupniho napeti. Hlaska o AVR Trim zmizela. Jeste jednou diky za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“