Windows 7 Prof. pripojeni na wifi sit, postup.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Windows 7 Prof. pripojeni na wifi sit, postup.

#1 Příspěvek od robo »

V aplikaci od win7 si najdu sit ke ktere se chci pripojit, dam pripojit, vyskoci okno kde napisu wep. Ale stejne se nepripojim. Musim na centrum sitovych pripojeni, spravovat bezdratove site, pridat. Vypisu SSID, kanal, zabezpeceni, sifrovani. Dam ok. A od toho okamziku se teprve mohu pripojit na sit. Proc tak krkolome. Treba kdyz budu nekde u site kde bude znamo wep key a SSID. Cislo kanalu ne, typ sifrovani, zabezpeceni. Tak pokud si ho nezjistim jinak, tak se na tu sit nepripojim ?. Proc to nejde jednoduse, najdu sit, dam pripojit, pokud je nutny kod , tak ho napisu a finito. Jak na androidu. Tam nemusim znat jestli je to WEP, WPA, WPA2 a dalsi udaje. Jen zadam kod. Zkousel jsem se pripojit na jednom notasu, Lenovo. Jen pres rozhrani Win7. Kdyz me nesla jednoducha varianta, tak jsem si myslel ze delam nekde chybu, slozity key, spatne nastaveni atd. Po otestovani na druhem notasu , ktery se pripojuje take pres app z WIN7, to neslo take. Az po te berlice pres spravovat bezdratove site, pridat sit. Nebo to delam blbe ? Dekuji
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Nemáš ten WEP key v hex formátu? Některé systémy, když v tom zjednodušeném dialogu zadáš passphrase, zkusí ASCII i HEX variantu a je to v pohodě, některé jen ASCII a když je WEP HEX, tak to nezafunguje.
Michal
robo

#3 Příspěvek od robo »

A co me zere je ze nejak nefunguije na furt-pripojit automaticky pokud je tato sit v dosahu. Zatrhnu tuto moznost. Do restartu ok, po restartu je tam rucne. Jina sit ve spravcibezdratove site neni. Notas je stale na stejnem miste. Nikam se neprenasi. Na druhem stroji je to ok, po kazdem spusteni se automaticky pripoji na wifi.
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

Jojo win7 jsou ďábelské, já jsem kvůli sedmičkách musel povypínat filtrování MAC adres... :roll:
tomasjedno

#5 Příspěvek od tomasjedno »

Zažil jsem na své domácí wifině, že se návštěva pokoušela připojit se s tabletem HP (s W7). Zanesl jsem ho do tabulky povolených MAC - nepronikl. Vypnul jsem filtrování MAC - nepronikl. Smazal si automaticky nakonfigurované připojení a udělal to komplet ručně - nepronikl. Tak jsme to vzdali, znova jsem zapnul filtrování a dál jsme to neřešili.
A když mne navštívil asi za 14 dní, tak se mu tablet automaticky bez problémů sám připojil :lol:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od drabek06 »

Tyhle problémy jsou u všech OS. Od Win XP až po Win 7. Dodneška sem nepochopil proč se to někdy nechce připojit. Všude dávám šifrování WPA a sem tam se najdou notebooky který se nepřipojej, tak vyzkouším WPA2 a když ani to nepomůže, tak WEP a občas ani to nejde. Občas pomůže upgrade ovladačů, občas zas použít program od výrobce WiFi karty na připojení a vyřadit z toho interní Windows aplikaci. Zrovna nedávno sem vykydnul u jednoho člověka snad 1,5 hodiny než se mě podařilo připojit notebook k WiFi. Pomohla až výměna routeru. Očividně jsou zařízení který si spolu nesednou . . . Bez hesla to lidem nenechávám, to radši zapojim wiFi jako bridge a udělám NATka a statický DHCP záznamy na jejich jednotlivý PC, protože nad tím mám i vzdáleně nějakou správu.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Nejsou s tím žádné problémy, většinou jde jen o nastavení ochrany sítě, což si někdo samozřejmě nemusí uvědomit a možná ani neví jak se to dělá. Jednoduše řešeno, šlo mi to nastavit vždycky do pěti minut a u pomalejších PC za dalších pět minut navíc. :wink:
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

Asi to opravdu neumím, ale před dvěma dny mi přestaly komunikovat routery. Dvě hoďky v noci jsem to nastavoval, dělal brikule, přemlouval... nic. Pak jsem šel spát a poté do práce. Dopoledne mi manželka telefonovala, že všechno jede jak má... :roll: Asi za to může teplota, tlak a rosný bod. To ale přenastavit neumím...
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Jo, někdy stačí se vyspat a jít pracovat. Ono se to nastaví raději samo. Jen další ukázka jak je to jednoduché. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“