Pijete este alkohol v cesku.....
Moderátor: Moderátoři
Ale příklad. Pokud najdu způsob jak napodobit Honzu Chodce, tak si koupím líh, vyrobím onu esenci, smíchám. Pak koupím láhve, koupím etiketu, koupím kolek. Zapltím distribuční "firmu". V důsledku mě to možná vyjde dráž než oficiální pálenici, ale ona distribuční firma zajistí, že se to prodá levněji než origoš. Nezajímá mě jestli tam došlo k daňovému úniku nebo jim stačí míň, protože nepotřebují reklamu, nepotřebují platit odbory, nepotřebují mezinárodní logistiku, nepotřebují ..., ...
Zde je ale průser jiný, kdo mi dodal ten líh a jaký...
Zatím o tom co chci říci tu byla jen drobná narážka, které se nikdo nechytil,
a tak to řeknu na plnou hu ... na plné ústa.
Pančování jako takové vždycky bylo a vždycky bude,
i kdyby jsme se stavěli na hlavu a dělali kotrmelce s výkrutem.
Metyl však je problém, pokud se dostane do distribuční sítě pitného alkoholu.
Jenže tomu se všichni distributoři, ať oficiální tak i neoficiální, vyhýbají jako čert kříži.
Ono totiž přijít o zákazníky a tím i o velké výdělky není žádný med.
Proto vidím jen 3 možné scénáře, jak nynější situace nastala:
1.) lidská chyba - není co dodat
2.) někomu rublo v šišce. (spisovně: zbláznil se)
3.) celé toto martírium je vyvoláno uměle a úmyslně.
Z těchto tří variant jsem nejvíce nakloněn právě verzi 3.
Takže přidávám otázku pro Vás.
Komu nynější humbuk (bez ohledu na lidské ztáty) prospěje nejvíce?
P.S. Jen taková drobná úvaha pod čarou.
Když na nás (prostý lid) vyrukovali s takovým kalibrem,
čím nás budou chtít ohromit příště?
divous píše:3.) celé toto martírium je vyvoláno uměle a úmyslně.
Když na nás (prostý lid) vyrukovali s takovým kalibrem,
čím nás budou chtít ohromit příště?
Žeby to bola len zámienka na následný krach ekonomiky???
Pozdravuje Vás Martin
Teprve díky této akci jsem se dozvěděl, že tím že piju pivo vlastně svojí oblíbené hospůdce škodím, protože na pivu je rejžung zanedbatelný. Některé diskotéky prej ani neotevřely...
Já být odbytář nějaké likérky, tak okamžitě začnu vyrábět Božkov Light, Amundsen Light s 19%, Pražská Ligth, originálních etiket by se vyřízly slova, který tam být nesmí (Vodka 40%, Tuzemák 37,5%) a nalepily by se štítky z laserovky. V sobotu ráno už by se to naváželo do hospod. Do telky bych pustil reklamy "Stejná chuť, víc vody.", ještě včera jsem na Óčku viděl reklamu na Pražskou Vodku.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- kevin_mitnick
divous píše:Z těchto tří variant jsem nejvíce nakloněn právě verzi 3.
Takže přidávám otázku pro Vás.
Komu nynější humbuk (bez ohledu na lidské ztáty) prospěje nejvíce?
Taky mne to uz napadlo. Vyber spotrebni dane z lihu rok od roku klesa navzdory zvysene sazbe. Taky oficialnim producentum alkoholu zaclal prodej pancovanyho chlastu citelne snizovat zisky. Tahle afera umozni "utahnout srouby", zprisnit pravidla a zavest jeste vice statni buzerace a ovce to bez reptani odkyvaji, protoze jde o tu, no beeeeeezpecnost.
-nenažraný stát zruší zvýšenou dań na etanol (to ale neudělá)
-zavede stejnou daň na metanol - jenom blbec nebo terorista by to pak pančoval. Sice by se zvedly ceny některých výrobků z metanolu (rozpouštědla, čističe atd.), ale to by stát mohl kompenzovat tím, že by daňový únik za chlast byl mnohem menší.
A nikde se nepsalo, co s veškerým vyrobeným chlastem. Kontrolovat flašku po flašce nejde, nejlepší by bylo veškerý chlast slít dohromady a ve velkovýrobě znovu přepálit, jiné bezpečné řešení mě nenapadá.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]