podivně fungující průzkumník u win 7

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

podivně fungující průzkumník u win 7

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Zdarec. Mám tuhle situaci:
Otevřu složku A a složku B na ploše v průzkumníkovy. V složce A mám soubor a přesunu ho do složky B. Normálně soubor ze složky A zmizí a objeví se v složce B. Ovšem dost často tomu musím pomoct klávesou F5, jinak se nic nezmění - myšleno v zobrazení, soubor se přesune.
Když poklepu na soubor ve složce A na soubor, který tam doopravdy není, napíše to něco o tom, že soubor už není k dispozici.. Takže si myslím, že se nějak zastavil automatický refresh v zobrazení a musím ho dělat ručně.
Dělá mi to občas už úplně od nova. Počítač používám tak, jak je od výrobce.
Po restartu průzkumník funguje nějakou dobu normálně..
Počítač TOSHIBA TECRA S11-166, OS WIN7 professional.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Zkus to samé v Total Commanderu - pokud to bude dělat i v něm, je to chyba refreshe, pokud ne, je to chyba jen v Pinďousech. Doporučuju udělat test na rootkity v nějakým dobrým antiviráku - tohle není normální chování kompu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Ve Free commanderu to funguje normálně. Antivir mám placený mcAffe a ten nic nenašel. CCcleaner taktéž nic..
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Zkus to jinak - vyndej disk a nechej ho zkontrolovat na jiným PC - o kterým nepochybně víš že je v pořádku. Jde o to, že POKUD UŽ MÁŠ v kompu rootkita, už ho nainstalovaný antivir většinou nenajde - ty mrchy umějí jednak blokovat jejich detekční funkce, takže jsou jima neodhalitelný, druhak blokujou i instalaci nových verzí antiviru plus aktualizaci databází.

Jinak asi nepomůže nic jinýho než opravný instal Pinďousů...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Myslíš, že by nějaká ta potvora tam bude už od výrobce? - už jsem to jednou reinstaloval a dělalo to pár minut od dokončení instalace. WIN7 jsou ve skrytý partition disku (v biosu dám "obnovit stav po dodání od výrobce"). Jinak jiný notebook, ani PC k dispozici nemám.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Pak to bude nějakej bug v instalaci. Já sám mám W7 Ultimate, jak se chová Profi nevím...
jarda
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od jarda »

Já to řeším bootem z DVD CHIPu, naběhne antivir a nabídne update z netu, spustí, najde, vypíše a nabídne odstranění. Funguje perfektně, teď na CHIP 9/12
Odpovědět

Zpět na „Software“