Ardo A600X, nejde

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
nonamex

Ardo A600X, nejde

#1 Příspěvek od nonamex »

Prave jsem se prestehoval a dostal od kamarada pracku. Po prijezdu a zapojeni do site a k vode jsem zjistil ze tece. Amaterskou chybou jsem pracku obratil zalepil silikonem a otocil na zpet, ale behem te doby natekla do spoustecich tlacitek voda a spalila to sitove :)
tlacitko jsem dal dohromady a pracka vesele fungovala, ale nesli otevrit dvirka :) pote jsem si rikal ze je chyba nekde v programatoru tak jsem zacal badat dal. Ale bohuze jsem zpusobil zkrat a pracka nejde vubec.

Ted pouze sviti. Programator se ani nehne a motot takzez ne. Jedine co ted jde jsou ty dvirka :)

jelikoz je programator mechanicky nemelo v nem co shoret. Nic jineho tam neni. Krom rozbehoveho kondenzatoru a nejakeho relatka primo za snurou. Kdyby nekdo mel nejaky napad velice rad ho prijmu.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

A čo zámok dvierok, funguje???
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
nonamex

#3 Příspěvek od nonamex »

Nemam predstavu, ale zkusim to. Prave jsem na to sehnal schema tak muzu laborovat vice. Zkus poradit. Mam ho zmerit a nebo se mrknout jestli je spalenej tim ze ho kuchnu :)
Přílohy
ardo_merloni_a600_sch.pdf
(140.91 KiB) Staženo 349 x
tatramacek

#4 Příspěvek od tatramacek »

Ty jsi tula.. Pracku kdyz obracis tak si vypustim vodu s bubnu...A kdyz se badas v elektrickem systemu tak ji logicky musis vypojit s elektriky.. Zamykaj se ta dvirka.... Pises ze dvirka funguji... Nepopsal jsi ale jak... Muze byt zatecene treba v motorku programatoru,zkratem se mohla poskodit nejaka pomocna soucastka v pracce. Do hladinaku by taky mohlo zatect hadickou od sifonu.. Projdi ji krok po kroce.... A hlavne opatrne... a uvidis :wink:
Audaces fortuna iuvat
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

No stejně bych znovu´kontroloval ten hlavní vypínač a ten dveřní mikrospinač MP , který na TOMTO schematu není , je to asi kabelové propojení , ale je tam něco 14 , to by mohl být on . Závory na dvířkách praček mívají dvě elektrické funkce . Zamezit otevření dvířek za provozu pračky a celkově odepnout elektrickou soustavu pračky z obvodu sítě -jednopolově .
nonamex

#6 Příspěvek od nonamex »

Ted nejde nic jen sviti kontrolka power. Tlacitko funguje na sto procent. Ve vyrovnavaci tlaku ci co take voda neni. Uz je to par dni takze voda v motoru neni. Dnes rano jsem se pokusil propojit ten zamecek dveri ktery se nesepne a vyhodil jsem pojistky asi jsem ho propojil spatne :) Odpoledne propojim druhou pulku na to spinani.

nemohlo by to byt tim rele co je primo na napajeni. je to velice jednoducha pracka tak to snad nejako dam 8O
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli je ta 14ka dveřní spinač tak při zavřených dvířkách a zapnutí hlavního vypínače musí to relé sepnout , musíš slyšet a za ním napětí naměřit . V těchto zařízeních se neměří multimetrenm , ale vadaskou-zkoušečkou , ne doutnavkovou! To snad víš .
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

nechcem byt skepticky ale... :lol: toto nemdopadne dobre...
nonamex

#9 Příspěvek od nonamex »

To zvladnu, ale radeji mam praci s multimetrem na mensich vecech. Zitra rano napisu sve zavery.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

U tlustoproudých strojů je třeba měřené obvody zatěžovat !
nonamex

#11 Příspěvek od nonamex »

Tak zmereno a zjisteno nasledujici. Zamecek na dvirka zcela zapeceny. Tak jsem ho vyradil a pracka funguje, ale bohuzel ne uplne presne jak bych si pral :) Ted uz ma jen dve zavady:

1- napousti vodu a nevypne napousteni. Kdyz se koukam do programatoru tak se motorek neroztoci a pracka stale napousti. Pri vypousteni vypousti dlouho, ale motorek pracuje a programator bezi.
2- nezdima na konci.

myslim ze jeste nejake cislo na hladinu vody, nebo neco takoveho. Jinak programarot jsem zkontroloval zadne napeky na tech pecickach vse je ciste.

nekdo nejake navrhy ? :)
fero7

#12 Příspěvek od fero7 »

nonamex píše:myslim ze jeste nejake cislo na hladinu vody,
A ???
Tak ho skontroluj, odpoj hadicku, prefukni, poskladaj.
nonamex

#13 Příspěvek od nonamex »

taze ti cislo je ta vec pripojena na hadicku a uvnit se dvema membranama ?
fero7

#14 Příspěvek od fero7 »

nonamex píše:taze ti cislo je ta vec pripojena na hadicku a uvnit se dvema membranama ?
Uhadol si.
Postupujes do dalsieho kola bez straty desiatky.
nonamex

#15 Příspěvek od nonamex »

OK to jsem rad. Dneska si k tomu sednu az prijedu z prace a budu pokracovat. A co to odstredovani cim by to mohlo byt? ma to spojistost s hladinou vody ?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“