odplombování přijímače HDO

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

odplombování přijímače HDO

#1 Příspěvek od 555 »

zdravím vás všechny,u nás v baráku je potřeba pouze jedna jediná věc.Od přijímače HDO natáhnout blokovací vodič.nic víc.Volal jsem na E-ON,aby mi to umožnil-(elektro osvědčení mám),ovšem chtějí pak poslat na mail
revizní zprávu a pak že jen přijedou a zaplombují.

čili tu zprávu musí udělat pracovník s par.9 že?
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
SDZ

#2 Příspěvek od SDZ »

jj,revizi s par.9.:)
Mě by zas zajímalo ,jakej je potřeba paragraf aby si to člověk mohl oficiálně udělat sám?
555

#3 Příspěvek od 555 »

díky za odpoved:-)
a to bude potřeba jako kompletní výchozí revize na celej dum nebo jen na tohle?
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Romisek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Romisek »

do docela čumím jednou jsem potřeboval překlemovat fičko a pak ho oddělat odplombovával jsem hodiny samozdřejmě jsem volal taky na e-on a tam mi řekli že odplombování povolují tuším na týden a pak že to tam dojede někdo zaplombovat a nic po mě nechtěli a mám §6
Romisek
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

555 píše:díky za odpoved:-)
a to bude potřeba jako kompletní výchozí revize na celej dum nebo jen na tohle?

Nejlepší je zajít do "obchodní kanceláře" a domluvit se přesně, "holky na telefonu" nějkdy dokážou poradit nepříliš přesně...
Zpravidla chce "energetika" pouze revizi odběrného místa, pokud jde o blokování nějakého spotřebiče a s tím související tarif, muhou chtít revizi i příslušné části elektroinstalace.
Kompletní revizi na dům by chtít neměli.
--------
to SDZ - když mám § 6+7+8+9+10, dokážu se domluvit, že si to navrhnu, udělám a zreviduji...
Sandal

#6 Příspěvek od Sandal »

Zdravím všechny.
Když tu byla řeč o HDO,zajímalo by mě jestli při změně tarifu vyměňuje distributor přijímač HDO.Tedy jestli na každý tarif je jinak naprogramován přijímač.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Není třeba měnit přijímač, většina se jich dá přeprogramovat. Starší propojkami, nové (zejména ty vestavěné v elektroměru) přeflešováním paměti.
Sandal

#8 Příspěvek od Sandal »

Takže to vyžaduje návštěvu technika.To jsem potřeboval vědět.Na přijímači HDO je smolepka s názvem tarifu a ovládací frekvencí a po přeprogramování tam asi dá novvou přelepku.Já jen že jsem si zažádal o změnu tarifu a něvěděl jsem jak poznám že už "jedu" na novej.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“