Repas Tesla AZS218, zkušenosti?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vojjta

#16 Příspěvek od vojjta »

nemate nekdo schema? nemuzu identifikovat svitkace kvuli popraskanym pouzdrum...
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Ještě vydrž , je moc práce .
Přílohy
IMG_0029.JPG
(96.31 KiB) Staženo 441 x
vojjta

#18 Příspěvek od vojjta »

oukej, to znam, med mam uz za sebou:) do ted jsem zas boural a nahazoval kuchyn:) nikam to nepospicha, jen za par dni pojedu na koleje, tak uz mi prace, jestli se do toho dam, pujde na zesiku pomalu.

Tak pravej kanal se rozehral, nekde ublb v potenciometrech
Hifista

#19 Příspěvek od Hifista »

Servisní dokumentaci Tesla k AZS 218 lze najít třeba na: www.radiohistoria.sk
vojjta

#20 Příspěvek od vojjta »

Dekuji, jen co mi potvrdi registraci tak na to mrknu.
vojjta

#21 Příspěvek od vojjta »

Servisní dokumentaci Tesla k AZS 218 lze najít třeba na: www.radiohistoria.sk

bohuzel se porad nemohu prihlasit pro stazeni, nemohu si ani nechat zaslat nove heslo a ani email mi neprisel...
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Ani ti nikdy nepride. Mne to pred casom tiez nefungovalo... Nastastie mi vtedy niekto odtialto pomohol, kto tie veci mal.
vojjta

#23 Příspěvek od vojjta »

tak to neni dobra novinka... nemate tam nekdo pristup? jestli bych mohl poprosit o stazeni a zaslani...
ok1hga

#24 Příspěvek od ok1hga »

vojjta píše:jestli bych mohl poprosit o stazeni a zaslani...

zkus to AZS218 tady na bastlírně

a tady je AZS215 je to podobné . . .
vojjta

#25 Příspěvek od vojjta »

diky moc, zkusim to vytisknout a podle toho udelat seznam :)
Tomys99

#26 Příspěvek od Tomys99 »

Dobrý den,rád bych se zeptal nedávno jsem kontroloval kapacity kondenzátoru protože se chystám tento zesík použít na takovéto zahradní békání,vyměnil sem hovňáky praské od spod C46 2x dále C36 2x C95 2x (248 a 109 uF) C97 2x ( 12 a 3 uF) - tyto měli od sebe celkem odlišnou kapacitu,kontrolně proletováno vše letováne kvůli studeňákům,nicméně před zásahem jsem nezjišťoval co a jak jen jeden kanál hrál o cosik slaběji,pročištěny potáky i isostaty,vše paráda nic nešuští,ale při pozorování at už se zátěží repro 4ohm nebo bez se mi během minuty nahřejou a zůstanou teplé tranzistory VT7 2x,tranzistor VT27 je také teplý ale jako jediný je opatřen chladičem,dále pak při zapnutém zesíku bez používání se začně patrně oteplovat jeden chladič s výkonovými trandy,je vlážný oproti druhé straně/kanálu,ta je studená.Podotýkám žádný brum či něco podobného.Můj dotaz zní: 1,mají se ty trandy VT7 zahřát a zůstat teplé nebo lepší opatřit pro jistotu chladičkem a za 2,proč se zahřívá jeden kanál a druhý ne i když zesem neprochází NF signál,že bych drcnul nepatrně do nějakého trimru.Já k tomu zesu schéma mám v PDF,může mi někdo odpovědět podle označení?Přikládám schéma,snad z toho nebude průšvih.Jo a mám měřič METEX,je do kapacity 400uF takže sem nemohl změřit kondy C38 těch je požehnaně.Děkuji za každou odpověd. http://ulozto.cz/xuPx45Ph/tsl-azs218sns-pdf
ok1hga

#27 Příspěvek od ok1hga »

změř proudy konců v klidu a při provozu
a napiš to sem . . .
Hifista

#28 Příspěvek od Hifista »

Kondenzátory C38 nech na pokoji, odchází zcela vyjímečně. Pokud se hřeje koncový pár tranzistorů, tak určitě mají zvýšený klidový proud. Chce to změřit a nastavit pomocí R70, ale pozor!! Nastavení tímto trimrem je velmi kritické a malým pootočením dochází k dosti velkým změnám klidového proudu, tak abys nakonec po takové manipulaci nemusel měnit celé osazení konce. Samozřejmě je předpokladem, že na dvou diodách KA261 v obvodu předpětí nejsou nějaké zvýšené napěťové úbytky.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“