OVP CTV2173RF, hodnota R115, schéma

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Deather

OVP CTV2173RF, hodnota R115, schéma

#1 Příspěvek od Deather »

Zdravím,
po dlhom čase sa ozývam. Mám tu tento TVP. Nemal by niekto schému od neho? Ujo google nič nenašiel. Ide mi totiž o hodnotu rezistora R115. Za ním by malo byť 300V, no ja som nameral len 213V. Podľa farebného čiaroveho kódu mi to nejak nesedí s tým čo som odmeral.
Spomeniem chybu TVP: Po zapnutí sa zobrazia na hornej strane 3 tenšie riadky- R, G a B. Po nažhavení je normálne zrno, ale na tej hornej strane je pre zmenu biely pruh o hrúbke asi 2cm.
No a meraním som zistil že pred tým R115 je 410V, ale za ním namiesto 300 len tých 210V. Mám to považovať za chybu?
Kondíky som prešiel, studeňáky tiež. A nič...
Tá schéma, rady by sa hodili.
Ďakujem vopred. 8-)
Naposledy upravil(a) Deather dne 28 zář 2012, 19:18, celkem upraveno 1 x.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
TomasX

#3 Příspěvek od TomasX »

Vymen elyt ve vertikalu a mas klid. :wink:
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

Deather píše: Mám tu tento TVP. Nemal by niekto schému od neho? Ujo google nič nenašiel. Ide mi totiž o hodnotu rezistora R115. Za ním by malo byť 300V, no ja som nameral len 213V. Podľa farebného čiaroveho kódu mi to nejak nesedí s tým čo som odmeral.
...
No a meraním som zistil že pred tým R115 je 410V, ale za ním namiesto 300 len tých 210V. Mám to považovať za chybu?
Kondíky som prešiel, studeňáky tiež. A nič...
Tá schéma, rady by sa hodili.

KUBO píše:http://www.ovp.sk/sk/Elektricke-schemy

R115 - 33k/3W

Jde ti skutečně o hodnotu rezistoru R115 :?:, anebo o R119 (ten je pojistkový 0R15/0,5W) :roll:
Obávám se, že neumíš číst - tak jako nehledáš na fóru: třeba http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ght=2173rf
Přílohy
uoc3_Zdroj_90.pdf
Je to tento zdroj?
(106.48 KiB) Staženo 170 x
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od Deather »

R115 - 33k/3W
Jde ti skutečně o hodnotu rezistoru R115 :?:, anebo o R119 (ten je pojistkový 0R15/0,5W) :roll:
Obávám se, že neumíš číst - tak jako nehledáš na fóru: třeba http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ght=2173rf

Sorry zle som pozeral do schémy, a tuším to bola aj z tej CTV2170. Ponáhľal som sa. Hej, je to 33K. Len tých 200V namiesto 300V nevadí? Či tam je nejaká "tolerancia"? Kondík 100uF/400V som meral, je ok. Taktiež ten vo vertikáli, je ok. Ktorým smerom sa uberať? Takúto chybu som ešte nemal.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Ale jestli ti to sch. (co jsem ti přiložil) pasuje, už nenapíšeš !!!!!!
Ona totiž CTV2170 má ve zdroji úplně jiný říd. IC 8O :cry:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od Deather »

Ona totiž CTV2170 má ve zdroji úplně jiný říd. IC 8O :cry:[/quote]

Kokun prepáč, sedela táto schéma http://www.opravyelektroniky.sk/schemy/ ... 70_80A.pdf
Máš pravdu. CTV2172 má iný riadkový IC. Ja som mal verziu s TDA8357.
Chybu som nakoniec našiel. Bol to tranzistor VT161 BC547. Ten je práve zapojený v obvode s TDA8357.

Mojou chybou bolo že som blúdil na zlých miestach na doske. Tých 200V je ok, doska je určite na viac konfigurácií keďže aj designatory súčiastok sú o 100 viac, napr R162 v schéme, na doske R262.

Pomohol si mi, ďakujem Ti, ako aj všetkým. Nech sa darí!! 8-) :lol: :lol:
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

O.K.
Deather píše:...Kokun prepáč, sedela táto schéma http://www.opravyelektroniky.sk/schemy/ ... 70_80A.pdf
...

Tak toto bych v ní určitě nečekal - to tam OVP-čko (když už bylo "v agónii") nacpalo to, co jim ještě na skladě zůstalo ležet 8O :cry:
Tak se ještě nauč (třeba v rubrice Na vyzkoušení) ty citace - v obou posledních příspěvcích je máš totiž blbě :cry:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od Deather »

Po dlhom čase sa mi zasa vrátila tá telka. Tentoraz s novou chybou, ktorú sa mi ale nepodarilo lokalizovať a odstrániť.
Totiž ide o to: TVP normálne zapnete, no po čase sa vypína. Zistil som že správnym prítlakom na zdrojovú časť sa opätovne zapne. Všetko nasvedčovalo studeňákom v zdroji. Tie som ale už prepájkoval a stále tá istá chyba. Časom to začalo byť horšie-bez správneho pritlačenia sa rozsvietila len LEDKA, a krátko na to šla do standby režimu. A zasa-ak sa správne zatlačilo, telka nabehla.
Dosť dlho som sa s tým trápil, no nenašiel som príčinu. Opakujem, na doske nebol žiaden studeňák.
Čo to mohlo byť, aby sa do budúcna vedelo?
Vďaka.
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

poskodeny spoj ktory volnym okom nevidis?lupu a hladat...
mirosne

#11 Příspěvek od mirosne »

...alebo studeňák na pinoch sieťového trafa,v miestach,kde sú pripojené vinutia.Už sa mi to asi 2X stalo.Alebo prasknutá cestička na DPS-mikrotrhlina,ani by som sa nedivil pri tom ohýbaní
Pozdravujem Vás, Miro.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“