doba reakce bezdrátových modulů
Moderátor: Moderátoři
doba reakce bezdrátových modulů
Kódování: manchester. Mám dvě varianty, podle potřeby co zákazníci potřebujou. Buďto pomocí mikropočítače 16 vstupů pro přenos dat z 16ti senzorů, tak 9600 bps, anebo pomocí CPLD 1 vstup ale 50 Mbps.
Také existují kodéry/dekodéry Holtex nebo Holtek(?), který mají myslím 4 vstupy a jsou udělané také pomocí mikropočítače PIC.
Ty v PICu mají problém s rychlostí mikropočítače. Čím více vstupů, tím je ve finále přenosová rychlost nižší. O 160kbps se může jen zdát. Proto ten Holtek dělá jen 4 vstupový, Radiometrix mabízí 12ti vstupový, RF solution 16-ti vstupový. Jenže RF solution využívá EEpromku k porovnávání bezpečnostního kódu, zatímco Radiometrix má adresové bity.
Já jsem napogramoval 16-ti vstupový kodér/dekodér inspirovaný RF Solution a jen tím, že jsem použil novější, rychlejší PIC jsem dostal o malinko vyšší rychlost.
Kodéry/dekodéry na bázi CPLD , tam je to 50Mbps bez problémů, ale jen 1 vstup a je to spíš pro optiku, ale ne pro RF. I když nevím, jak by se tvářila Wifina. Jestli by to šlo pustit přes wifi. To jsem nezkoušel (nemám wifi moduly) a nikdo to po mě nechtěl.
- weed_smoker
http://www.hw.cz/soucastky/rf-wireless/ ... dosah.html
s panely XBee_pro 868 ,akorát cena asi 2500 jeden.