Video Toshiba V-55G neprehráva kazety

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dlhovlasy_brat

Video Toshiba V-55G neprehráva kazety

#1 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

Zdravím,
tento videorekordér asi z polovice 80-tých rokov som dostal ako dar a keď som ho spustil do prevádzky tak nechcel prehrať kazetu. Mal som to naladené cez UHF modulátor, pretože vstupy a výstupy to nemá iba vo forme koaxialného vstupu (samica - video) a 7 kolík (audio).

Situácia je taká, že do videa som vložil kazetu, servo ju zobralo, natiahlo cez bubon s obrazovými hlavami a prehrávalo iba asi 10 sekúnd. Pretáčanie ide bez problémov a vysúvanie kazety tiež.

video odkaz je tu: http://youtu.be/_SJ7jyJPRPQ
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Podle toho co píšeš asi špatně přivíjí pravý unašeč kazety. Když se zastaví, čidlo nahlásí error a logika kazetu odstaví. To je běžná vada u takto staších přístrojů. Buď je je ztvrdlý řemen náhonu nebo zatuhlé mazivo trnu. Nevylučuji ani znečištěné optočidlo nebo odrazné plochy pro čidlo.
..to bude jen ňákej odpůrek
Dlhovlasy_brat

#3 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

Fotčidlo, unášače, bubon s obrazovými hlavami som vyčistil liehom, ale keď vložím kazetu, servo ju zoberie, natiahne pásku okolo bubna a potom ju začne žmoliť. Po 10 sek. ju vysunie do vychodzej polohy, a keď vysuniem kazetu, pásku mám vyžmolenú.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Aha, tak to je jiná situace. Pak může být totálně rozjetá pásková dráha-někdo točil s vodítky pásky nebo naklápěl audiohlavu aniž by věděl proč, může být ztvrdlá přítlačná kladka a nebo z nějakého důvodu neodbrzdí levý unašeč. A ještě, videohlava, buben videohlavy a pásek musí!! být naprosto čistý, suchý, hladký-lesklý!! jinak se pásek přilepí k bubnu.
..to bude jen ňákej odpůrek
Dlhovlasy_brat

#5 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

no tak dráha voličov pásky je úplne vyschnutá, zdá sa akoby tam bola nalepená vazelina. Toto video fungovalo ako hovorila pôvodná majiteľka, ale bolo na skrini dlhý čas a dokonca kontektor od antény (vstupu) bol odlamaný akoby vytrhnutý iba cez VIDEO výstup (UHF) sa mi to podarilo zapojiť lebo bol celý. Ďalšia vec, na prítlačnej kladke sú stopy po páske (asi je vychodená) a video vstup i výstup má podobný konektor ako na UHF kábli a výstup AUDIO je cez 7 kolík DIN, potom je tam 3,5-ka Jack PAUSE. Neviem zapojenie 7 kolíka, skúšal som i na Googli, ale nič z toho ku téme.
radioelectrum

#6 Příspěvek od radioelectrum »

Nejprve bych vyčistil celou dráhu (izopropyl, nebo líh), potom osmirkoval přítlačnou kladku a očistil ji v lihu (né aceton !) a vše vyzkoušel. Záleží na tam kde se páska mačká. Je to na kladce ? nebo někde jak běží přes trny ? Navíjí pravý unašeč ? Čím přesnější inforamce bude tím lépe můžu (nebo někdo jiný) pomoci. Jaký to je typ videa ?
Dlhovlasy_brat

#7 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

zdravím, páska sa stláča o prítlačnú kladku a je to tam vidieť aj stopy po tej páske, typ videa je TOSHIBA V-55G.
PavelN

#8 Příspěvek od PavelN »

Tak po této době pokud tam už někdo kladku neměnil nevěřím že guma bude vykazovat to co by se od ní čekalo. Může to být ale také vada na spojce. Ktomu je ale potřeba servisní prázdná kazeta, kde si člověk může tah na unašeči zkontrolovat. V první řadě bych dal nové řemeny a kladku ( teda pokud se tak nestalo nečetl jsem to od začátku)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “