Připojení dalšího počítače do sítě
Moderátor: Moderátoři
Připojení dalšího počítače do sítě
Mám notebook připojený k wifi routeru a chtěl bych k tomuto notebooku připojit kabelem další počítač, který wifinu nemá. Poradíte co s tím? Na obou počítačích je Windows 7.
Děkuji za dobré odpovědi
Drake
Nebylo by lepší koupit k PC WiFi kartu do PCI nebo USB? Stojí to pár kaček.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Takto mám propojené třemi kabely z routeru tři počítadla, čtvrtým switch v dílně, z něj printserver s tiskárnou (a sedm volných konektorů, z nichž občas jeden využiju pro starý noťas, o přidělení samostatné adresy se postará zase router), a přes wifinu běhá další noťas či dva a mobily.
A je jedno, kolik zařízení je zrovna současně v provozu, rozhodně však přístup jednoho na internet není podmíněný zapnutím počítače jiného. A v domácí síti si navzájem mohou soubory sdílet.
Jo, router, to je věc...
tak kedze sa tu nikto nema k presnemu postupu,tak ja to spisem.
v notese s wifi,dole pri hodinach mas sietove pripojenie,v tomto pripade bezdrotove. kliknes pravym a otvoris centrum sdileni a siti.
tam vidis svoje pripojenia.tam klikni lavym na bezdratove pripojeni. otvori sa male okno s informaciami.v tomto okne vespod mas tlacidlo "vlastnosti". klik nan. otvori sa dalsie okno. v lavo hore vyber kartu "sdileni"
je tam volba sdileni pripojeni k netu. zaskrtni,pripadne ak mas viac sietovych pripojeni,zvykne tam byt roletka, tak vyber to ktore nazvom odpoveda LANke (pripojeni k mistni siti alebo tak nejak).
LANka dostane pridelenu nejaku IP,na pripajanom pc musi byt povolene ziskanie adresy z DHCP. sam doma takto fungujem,pod win xp... maly klient mi zdiela netovu konektivitu do routra na ktory sa pripajam...