LG DP520 a LG RHT947H

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Je nenormální, když nevím co je BR?
Video z časů videa VHS mělo tu vlastnost, že fungoval Showview a vydržel ještě chvíli u DVD. Pořad se sám nahrál ve tři ráno. Tehdejší ČT ještě bez reklam. Stanice přerušující filmy reklamou jsem vždycky ignoroval. Jak je to teď radši ani nechci vědět, s koncem analogu jsem tv odhlásil. Filmy, které by mě zajímaly, se povětšinou dají stáhnout z webu, bez reklam, zahraniční v originále plus titulky, ale stejně už mám pomalu překročenou kapacitu pro vnímání nových a nových story... ale u 30-níků ta potřeba pachtit se po nových a nových filmech ještě může platit, uznávám. Máte to těžší o to, že každý nový dokonalejší formát a systém žije poloviční dobu než ten minulý...
Rozlišení polarizací je teoreticky dobrý nápad, v praxi někdy drží uživatelé dálkáč jak prase kost, nikoliv ustavené jako když geometr zaměřuje teodolit (není míněno na variolu!) a tak by se možná někdy funkce dálkáčů vyměnily nebo by nešel ani jeden. Ale možná by se dal jednomu dálkáči předřadit tlumočník do UV a na přijímač zas druhý tlumočník zpátky do IR. Takový opruz jako daň za to, že už neumíme chodit od křesla k bedně.
Zirafka

#17 Příspěvek od Zirafka »

Showview umí i můj rekordér, ale je potíž v tom, že se nějak nedá splašit kód pro SV takže se to už asi moc nepoužívá. Papírové programy jsem přestala kupovat, takže už nevím.

BR = Blue-ray disky.

VHS video mám proto, že kazety se dají koupit za pakatel a je na nich dost dobrých filmů, co ani jinde asi ani nejsou.

Polarizační filtr by určitě mohl být řešení, ale jak říkám, DVD je už jinde a tam spokojeně slouží. A já si časem opatřím jiné, ale vezmu sebou do obchodu ovladač od rekordéru, abych to rovnou mohla zkusit :-)
Zirafka

#18 Příspěvek od Zirafka »

Crifodo píše:Takový opruz jako daň za to, že už neumíme chodit od křesla k bedně.

To je sice hezké, ale na většině dnešních přístrojů bez dálkového ovladače ani nic nenastavíš. A například můj STB ani nezapneš.
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

TV v PC není zas tak špatná. Pokud usoudím, že se možná na něco podívám, mám spuštěné minimální okno a pokud zjistím, že chci, zvětším. Jediná chyba, že nemá dva tunery. Ovšem protože muži umí stíhat jen jednu věc, tv si vesele šeptá a net vede.. Super je ovšem set top box se dvěma tunery a s hardiskem. Umí nahrávat třeba dva programy, přitom se na další dívat, nebo nahrávat dva, sledovat jeden z hardu a ještě stahovat do PC, má PIP. Jmémo mne trochu odstrašovalo, ale recenze OK. Je to LEMON. A k tomu CRT TV, jedna z posledních. Ovšem toto soustrojí je přes léto úplně odstaveno, běžet začne až teď na podzim..
Hydrawerk

#20 Příspěvek od Hydrawerk »

Trochu OT... Jedna hifivěž a možná i jiné přístroje Panasonicu má přepínání kódů DO, aby se zamezilo zmatkům s DO na různé přístroje Panasonic.
FERYACT

#21 Příspěvek od FERYACT »

Používal jsem set top box se dvěma tunery ale nestíhal.Koupil jsem si nejrychlejší USB.Nahrávám na rekordér LG, co nepotřeuju odmažu.Někdy to dělá i třetinu celkové doby.Promítám na televizi,která má navíc záznam na USB.Set top box opráším a možná použiju na nahrávání radia.
K VHS jsem stratil důvěru /časté poruchy které neumím opravit/
V knížečce k LG na str 32 je naznačeno že pro CD by šlo přehrávat a nahrávat současně.To jen mimochodem.
Zirafka

#22 Příspěvek od Zirafka »

Dneska mi došel balíček s DVD Thomson a funguje to super :-)

Bohužel prostě LG rekordér není ve vypnutém stavu průchozí pro signál přes scart. Musí být zapnutý a pak jej lze z tohoto řetězce vyřadit, ale musí být zapnutý. S novou TV to časem bude lepší, má více vstupů :-)
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Alebo pouzit SCART prepinac.
Crifodo

#24 Příspěvek od Crifodo »

Variola píše:S novou TV to časem bude lepší

To je dost odvážná premisa, dokonce i v úzce technickém smyslu...
Eleman

#25 Příspěvek od Eleman »

Nové TV mají čím dál menší počet SCARTů, zpravidla už jen jeden a někdy ještě jeden AV vstup CINCH. Preferovaným vstupem je HDMI.
Takže v tomto ohledu lépe už bylo.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Zirafka

#26 Příspěvek od Zirafka »

rnbw píše:Alebo pouzit SCART prepinac.

Tomu se právě chci vyhnout jak to jen půjde. Leda by byl automatický a přepínal se sám, jinak je to otrava.
Zirafka

#27 Příspěvek od Zirafka »

Eleman píše:Nové TV mají čím dál menší počet SCARTů, zpravidla už jen jeden a někdy ještě jeden AV vstup CINCH.

To je pravda, ale drtivá většina televizí ty dva analogové vstupy má.

Navíc k nové televizi bude rekordér připojený přes HDMI takže ta jedna Scart bude použitelná pro něco jiného :-)
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od radekrd »

TAKJAN píše:... Super je ovšem set top box se dvěma tunery a s hardiskem. Umí nahrávat třeba dva programy, přitom se na další dívat, nebo nahrávat dva, sledovat jeden z hardu a ještě stahovat do PC, má PIP. Jmémo mne trochu odstrašovalo, ale recenze OK. Je to LEMON. A k tomu CRT TV, jedna z posledních. Ovšem toto soustrojí je přes léto úplně odstaveno, běžet začne až teď na podzim..

Super to je, když to funguje jak má. :( S podobným krámem jsem si dost užil... Zlaté PC s dobrou DVBT kartou.
mtajovsky

#29 Příspěvek od mtajovsky »

S dovolením Varioly bych připojil taky dotaz. Kombinace TV Philips 32PFL7605H a DVD LG RHT497H. Propojení přes HDMI. Problém s formátem 4:3. Samotná TV nemá problém s žádným formátem, jeho detekcí a zobrazením při příjmu z antény. Ale DVD nějak neumí poslat ven starý formát 4:3, jen širokoúhlý 16:9, 4:3 to roztáhne ve vodorovném směru. Nebo to neumím nastavit, nastavování formátu na DVD nemá vliv. A to jak při přehrávání DVD, tak při příjmu starých pořadů z antény. Abych pak pro sledování zachoval správný poměr stran, musím si pomoct roztažením na TV ve svislém rozměru a to pak nahoře a dole část obrazu chybí. Přitom interně DVD 4:3 určitě zpracovává, protože pokud nahraju starý film a médium finalizuji, tak to lze na PC přehrát ve správném poměru 4:3. Jako by rekordér neuměl do HDMI poslat 4:3. Díky za nějakou radu, tenhle obor (DVD, rozhraní, formáty atd.) jsem léta pomíjel a moc o tom nevím.
milan222

#30 Příspěvek od milan222 »

Variola píše:
rnbw píše:Alebo pouzit SCART prepinac.

Tomu se právě chci vyhnout jak to jen půjde. Leda by byl automatický a přepínal se sám, jinak je to otrava.

scarty jsou zprůchodněny po zakázání eko režimu u většiny zařízení. u některejch je to označeno jako "zobrazovat hodiny v STB modu"
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“