CB vysílačky která je lepší ?

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiry_CZE

CB vysílačky která je lepší ?

#1 Příspěvek od Jiry_CZE »

Mám 3 vysílačky...
Která z nich je nejlepší máte s nějakou zkušenosti ?

1) CV 2000 DNT

2)Team TS 1000

3) Elix CB 407
Jiry_CZE

#2 Příspěvek od Jiry_CZE »

CV 2000 DNT
Přílohy
foto11.jpg
(51.38 KiB) Staženo 118 x
Jiry_CZE

#3 Příspěvek od Jiry_CZE »

team TS 1000
Přílohy
ts_1000_984964.jpg
(20.73 KiB) Staženo 122 x
Jiry_CZE

#4 Příspěvek od Jiry_CZE »

A můj favorit Elix CB 407
Přílohy
3200038-elix-dragox-cb-407-1.jpg
(118.38 KiB) Staženo 106 x
helios

#5 Příspěvek od helios »

Po mojich skúsenostiach s jednotlivými značkami jednoznačne DNT.
TEAM sú šroty najnižšej triedy a CB 407 nie je tiež žiadny zázrak. Rozdiel poznáš hlavne pri príjme slabých staníc, ak sa dá, vyskúšaj sám. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Jiry_CZE

#6 Příspěvek od Jiry_CZE »

DNTéčko mám momentálně zapojené v autě, a nic moc jsem nezachytil. Teda chytám sice furt, ale jen když mám SQL v minimální hodnotě a to šumí a při delším zapojení mi to je nepříjemné.

CB 407 má prý zase dobrou modulaci a čistý příjem. Tak nevím co je na tom pravdy...http://www.cbspolek.unas.cz/Up_cb407.htm
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nebudeš doufám zakládat další vlákna na téma mikrofon, anténa a kabel ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Jiry_CZE

#8 Příspěvek od Jiry_CZE »

Vypadám snad na to ? Tohle bylo jenom ze zajímavosti, jestli s tím mám někdo zkušenosti...

ZdenekHQ píše:Nebudeš doufám zakládat další vlákna na téma mikrofon, anténa a kabel ?
Jiry_CZE

#9 Příspěvek od Jiry_CZE »

Jinak na co je ten kanál 9 a 19 ... Vím, že to je nějaký bezpečnostní, ale k čemu se používá ... ?
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

V minulosti byly dohodnutý jako "DISTRESS" - běžně se na nich nekrafe, používají se jen jako nouzový pro přivolání pomoci. Nikdo ale nemůže vyžadovat, aby i na nich bylo trvale ticho jako v hrobě...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Basic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Basic »

U nás je 9 kanál vyhrazen jako nouzový, jenže to asi už nikdo nemonitoruje, navíc nouzovej nenouzovej, jede tam pěkně v klídečku ukrajina... 19. je prej nějakej mezinárodní "dopravní" kanál", u nás bych to neřešil, tady se vžila "desítka".
Jinak s tím DNT chybu neuděláš. Vychází to všechno z DNT Formel.
Co jsem tu měl z DNT tak na 1. místě Callypso, na 2. Cookpit, 3. Rallye.
Pokud můžu doporučit něco z těch lepších, úplná špica je Elix 77S, mám na stabilu, v autě zabudován Elix Giant. Jak by jeden místní CBčkář řekl - "modulace jak voheň" !
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Třeba CH.21 (FM) býval na území ČR v 90. letech využíván jako "svolávací" - neboli se na něm dalo dohodnout, kdy a na jakým dalším kanálu se kdo sejde k pokecu. Kdo neměl naladěnej CH.9 jako monitoring nouze, ladil CH.21 - jenže tady u nás si třeba právě CH.21 "vybrali" místní provozovatelé technických služeb jako "jejich kanál" a nikoho na něj nepustili. Měli v každý "kukačce" 100W nebo ještě silnější "topení" a když se někdo pokusil si na "jednadvacítce" zavolat, okamžitě následovalo zaklíčování nosnou modulovanou řevem náklaďákovýho dieselu - z krofáku položenýho na palubní desce... A trvalo to třeba půl hodiny, než dotyčnej "trestač" cestou na velkou skládku vyjel z dosahu, pokud se pohyboval po městě "od koše ke koši", mohlo to trvat klidně i dvě hodiny. Volat na ně ČTÚ bylo zbytečný - "cimbál" nikoho od nich nezajímal.

Tahle situace trvala ještě po roce 2000, než nějakýho chytráka z TS napadlo přejít na 70cm pásmo - tím pádem tihle degeneráti z CB-bandu zmizeli, jenže zase se už mezitím rozšířily mobily s neomezeným dosahem po celý republice i po světě a CB už z těch původních uživatelů skoro nikoho nezajímá...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jiry_CZE píše:Vypadám snad na to ? Tohle bylo jenom ze zajímavosti, jestli s tím mám někdo zkušenosti...

ZdenekHQ píše:Nebudeš doufám zakládat další vlákna na téma mikrofon, anténa a kabel ?

Vypadáš. Správně bys to všechno měl řešit tady : http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=53857

To není žádný originální téma na to, aby se kvůli tomu muselo otevírat víc vláken.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“