To schema bude fungovat asi tak, že motor se bude točit jen tehdy, bude-li sepnutý nějaký koncový spínač (tlačítko). Jakmile ze spínače sjede, zastaví se. Navíc pro větší proudy nevhodné tranzistory, špatně zapojený zdroj atd.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
tno to pravě chci aby se tocil jen pri stisknutí tlacitka
motor bude max. 9V . Hlavně když se to bude točit na obě strany
jak bych měl zapojit ten zdroj?
Jenom dotaz: proč tam řešíš koncový spínače? Jestli to má bejt na ovládání hlasitosti, tak tam se používá kluzná spojka - při dojezdu do krajní polohy začne prokluzovat.
Děkuji H-Bridge ale jaký?? Mám motor 12V oděr je 500mA stejnosměrny a potřebuji na něm něnit polarytu tudíš ay se otačel jak do leva tak i do prava a poměrně často. Jaké schéma mám požít a jaké součástky mohl by mi někdo poradit předem děkuji.
Tak "polarytu"? Přikvačí andrea s bičíkem! A ani "relátko" neexistuje. "Tudíš" a "Mám motor 12V oděr je 500mA." Jsi tu správně? A pardon, je toho doopravdy moc.
Jarouši, uklidni se, tahání osobních sporů do více vláken Ti může taky vysloužit BAN. Takže se raději věnuj tématu a bičíky si nech do PM. Dík.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]